Alltså dessa små blommor. Är de inte vackra? Mot vitt strösocker höjs de ordentligt, och det blir bara så himla fint. Men det ni ser på bilden ovan, det är ingredienserna vi jobbar med här. SÅ enkelt.
Varva en del strösocker och en del syrénblommor i en glasburk och låt sedan stå i ett par veckor.
Syrénsocker, 1 burk:
- 5 dl strösocker
- 5 klasar syrénblommor ( inte kvistarna – endast blommorna)
Gör så här:
- Varva strösocker med syrénblommor i en glasburk. Låt stå i ca. 2 veckor och sortera/sila sedan bort blommorna. Förvaras torrt i en tätslutande burk med lock.
*Om du vill göra mer- eller mindre än vad som står i receptet – minska eller öka då båda ingredienserna lika mycket.
Denna burk ska jag ge bort i gå bort- gåva. Enkelt, fint, gott och billigt.
En fin dag önskar jag er. ♥
Hej Frida 🙂 Tack för en underbar blogg med så mycket goda recept och inspirerande bilder. En liten fråga, blev sugen på att göra syrénsocker, men till vad kan man använda det? Som vanligt i bakverk eller mest som smaksättning?
Jag gillar att baka småkakor på syrénsocker. Även att strö det över en paj innan gräddning- eller till och med använda det som socker i pajdegen. Även att blanda ner i sommardrinkarna. Finns massor att göra, bara fantasin som sätter stopp! 🙂 Kram