Bullar, Bullar och sötebröd

Världens godaste Kanelsnurror

Frida_skattberg
Ja, en härlig sommardag och ett stort fat med massa härliga Kanelbullar, vad mer kan man önska (förutom ett glas saft)?

Saftiga_kanelsnurrorJag har delat detta recept ett par gånger tidigare, men tänker att det aldrig kan delas för många gånger, så här kommer det igen, i en liten uppdaterad version. Samma recept, men bara lite, lite bättre.

Saftiga Kanelsnurror, 30 st:

  • 5 dl standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 1.5 msk mortlade kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg (går att utesluta)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 12-15 dl vetemjöl

Remons:

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk kanel, mald
  • 200 g mandelmassa

Sockerlag:

  • 1.5 dl Strösocker
  • 1.5 dl Vatten

Garnering: 

  • Pärlsocker

Gör så här:

  1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp, ställ åt sidan.
  2.  Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
  4. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av remonsen och vik sedan degen på mitten.
  5. Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten.
  6. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. 
  7. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. 
    Gör nu sockerlagen.
  8. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.
Saftiga_kanelsnurror1Hoppas att det ska smaka! Kram på er! ♥

 

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

89 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
6 years ago

Hej! Om jag vill göra vaniljbullar, vilket recept ska jag då gå efter? Detta recept och byta ut kanel eller ett annat recept?:)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
6 years ago

Detta recept. Byt ut mot vaniljpulver efter smak! Kommer bli himmelskt. Kram! <3

Sofia
Sofia
6 years ago

Hej! Vilket recept rekommenderar du, detta eller det som du också har på bloggen med mjölk, grädde och vit sirap?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
6 years ago

Jag har provat mig fram länge, länge för att hitta ett bra bullrecept. Och detta är det absolut BÄSTA!! 🙂 Kram!

Birgitta L
Birgitta L
6 years ago

Tack för recept på otroligt goda saftiga bullar. ***** stjärnor av fem möjliga.

Birgitta

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Birgitta L
6 years ago

Wow, vilket betyg! Vad roligt att höra. Kram på dig, ha en fin lördag. <3

Agnes
Agnes
6 years ago

Hej!
Tänkte baka inför kanelbullensdag. Behöver degen bara jäsa en gång? Smidigt isf!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Agnes
6 years ago

Hej! Vad roligt! Ja, en jäsning räcker. Och på så vis blir det allra bäst! 🙂 Kram!

Agneta
Agneta
6 years ago

Hej! Måste jag ju testa nästa gång. Idag blev det traditonella . Fast ena plåten penslade jag med sockerlösning .

jenny
jenny
6 years ago

Hej, ska mjölken vara kall?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  jenny
6 years ago

Svar ja! 🙂

Emma
Emma
6 years ago

Hej! Hur länge rekommenderar du att man knådar degen för hand om man inte har degkrokar/köksassistent? Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
6 years ago

Ca. 10-15 minuter räcker för hand ger en fin deg. Och då behöver du inte knåda som en galning. Kram! 🙂

Chamlin
Chamlin
6 years ago

Tack för att du delar med dig detta fantastiska recept. Jag bakade dessa igår och resultatet blev supergoda kanelbullar. Nu har jag fryst in dem till mina tvillingars 1års kalas. Mina gäster kommer säkert älska bullarna. Tack ännu en gång.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Chamlin
6 years ago

Vad roligt att höra! Tack själv för att du delar med dig, snälla du. Och ha ett fantastiskt 1-års kalas!! Kram <3

Karin
Karin
6 years ago

Hej. Vaniljpulvret, som ska vara i remonsen, är den lilla glasburken va? Tänkte baka dessa bullar till min dotters 1-årskalas nu i helgen och de såg så himla goda ut!! Har bakat kanelbullar själv en gång i mitt liv kanske så vi får se om jag lyckas med dessa 🙂
Varför penslar du med sockerlag förresten och inte med ägg? Nyfiken bara 🙂

Mvh, Karin

Matilda
Matilda
Reply to  Karin
5 years ago

För att saftigheten i bullen ska stanna kvar

Livia
Livia
6 years ago

Hej!

Jag undrar, är det vanlig färsk jäst för söta degar som du använder?
Mvh

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Livia
6 years ago

Jag använder alltid den blåa. 🙂 Kram!

Emelie
5 years ago

Hej! Jag vill ha fyllning med endast smör, socker, kanel. Blir receptet lika bra ändå?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emelie
5 years ago

Det blir super! Kram

Lena Cornelid
Lena Cornelid
5 years ago

Tack för ett toppenrecept, jag har bakat mycket bullar, men aldrig fått dem så här saftiga och goda förut. Jag gjorde dubbel sats på en gång

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lena Cornelid
5 years ago

Åh vad roligt att höra! Tack för att du delar med dig. Toppen med dubbel sats nu till alla sommarens picknickar! 🙂 Kram!

Jessica
Jessica
5 years ago

Hej! Går det att jäsa degen över dagen? Om jag typ gör degen och bakar ut bullarna på morgonen men kör dem i ugnen på eftermiddagen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jessica
5 years ago

Hej! Ja, det funkar. du kan låta den jäsa i kylskåpet. Då blir det en långsam jäsning som ger mycket smak åt bullarna 🙂 Kram!

Marina
Marina
5 years ago

De bästa kanelsnurrorna/bullarna jag ätit. Då detta var min första gång som jag bakade kanelbullar (snurror) så säger det kanske inte så mycket att det var de godaste jag gjort. Men om de i min närhet säger att de vart väldigt goda så är det med andra ord lekande lätt att lyckas med detta receptet. Tusen tack för att du experimenterat fram detta recept! ❤

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marina
5 years ago

Vad roligt att höra! Heja dig!! Och tack snälla för att du delar med dig, det gör mig så himla glad. Stor kram! <3

Linn
Linn
5 years ago

Vilket drömrecept!!! Jag har bakat många bullar men detta recept var utan tvekan enklaste receptet jag provat och bullarna blev helt magiska 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linn
5 years ago

Vad roligt att höra! Det gör mig glad. 🙂 Tack för att du delar med dig. Kram! <3

Shima
Shima
5 years ago

Åh ser så gott ut. Jag bor i USA och har inte tillgång till god svensk mandelmassa. Har du recept på det??

Zandra
Zandra
5 years ago

Bästa bullreceptet 🙂 har bakat det säkert 10ggr nu och bullarna blir lika goda varje gång. Tack 🙂

Viktoria
Viktoria
5 years ago

Hej!
Superduper!!!
Undrar, kör du varmluftsugn eller vanlig?
Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Viktoria
5 years ago

Vanlig över/undervärme! 🙂 Kram

Hanna
Hanna
5 years ago

Hej,
Bullarna ser så goda ut så vill gärna testa receptet. Om man vill göra de glutenfria, vad rekommenderar du att man har istället för vetemjöl?

My
My
Reply to  Hanna
5 years ago

Jag brukar använda detta receptet och när jag gör glutenfria så använder jag leilas glutenfria mjöl (den blåa förpackningen) och tycker inte de blir nån större skillnad på smaken 🙂

Julia
Julia
5 years ago

Behöver inte degen jäsa innan man börjar arbeta med den?
/ en som aldrig bakat bullar

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Julia
5 years ago

Svar nej! Det behöver den inte 🙂

Sofia
5 years ago

Ditt recept och din guide fick mig att vilja prova att baka bullar för första gången, ett frågetecken bara. Hur vispar du ihop ingredienserna till remonsen, river du mandelmassan först?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
5 years ago

Vad roligt! Ja, jag river den och sedan vispar jag ihop allt med elvisp eller i assistent. 🙂 Kram. <3

Sofia
Reply to  Frida Skattberg
5 years ago

Tack för ditt svar!

Jag bakade dessa till mitt barns dop och det blev en succé, tack för inspirationen!

Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
5 years ago

Vad roligt att höra! Tack för att du delar med dig. Kram <3

Felicia
Felicia
5 years ago

Hej behöver man inte värma mjölken för att jästen ska kunna jäsa? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Felicia
5 years ago

Nej, det behövs inte 🙂

Blerta
Blerta
5 years ago

Hej, kan du inte visa bilder på hur du gör detta? Detta med att snurra dem/ en som inte är så bra på att baka

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Blerta
5 years ago

Kika in på min Instagram @bakamedfrida, där finner du en händelse i min profil som heter ”snurra kanelbullar”. Där visar jag steg för steg i små videoklipp hur jag gör. Kram <3

Angelica
Angelica
5 years ago

Bästa bullarna Hela familjen älskade dom!
Om jag låter degen jäsa i kylskåp, ska bullarna jäsas utbakade också?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Angelica
5 years ago

Men åh vad roligt att höra! Om du jäser dem i kylskåp (över natten då antar jag?) så kan du låta de stå framme i rumstemperatur medan ugnen värms bara. Kram! <3

Elionora
Elionora
5 years ago

Jag har försökt baka bullar många gånger och ibland blir dem för torra ibland stenhårda ibland för degiga. Ja jag har nog lyckats misslyckas på alla sätt man kan när man bakar bullar.
Så ger jag mig den på det och testar ditt recept och dem blir perfekta
Tack tack tack!
Grymt recept verkligen

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elionora
5 years ago

Men vad roligt att höra att de blev bra! Tack för att du delar med dig. Kram <3

Björn Lundberg
Björn Lundberg
5 years ago

Hej ! Har bakat ditt recept på bullar, och bullar har jag bakat 45 år men aldrig så goda tack för ditt recept. Mvh Björn

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Björn Lundberg
5 years ago

Oj vad roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig! 🙂

Josefine
Josefine
5 years ago

Smakar det mandelmassa om fyllningen? Verkar god men tycker inte om mandelmassa

Matilda
Matilda
Reply to  Josefine
5 years ago

Jag hade typ 100 g mandelmassa i, tog hälften för gillar inte mandelmassa. Men jag kände inte av den alls vet inte hur det bli med 200 g

Karin
Karin
5 years ago

Sockerlagen, ska den kokas ihop??

Natalia
Natalia
5 years ago

Hej!

Ska snart testa ditt recept på Kanelbullens dag! 🙂 Undrar om det går lika bra med siktad dinkelmjöl?

Dzenita
Dzenita
5 years ago

Då det är dags för kanelbullens dag, måste jag testa detta recept innan! Lite annorlunda recept, men efter att läst kommentarerna blir man sugen på att testa! Tänkte använda torrjäst, får se hur det går..

Ser himla goda ut!

Cajsa
Cajsa
5 years ago

Hejhej!:)
Om man inte tycker om mandelmassa hur är bäst att göra då?☺️

Hannah
Hannah
Reply to  Cajsa
5 years ago

Jag gillar inte heller mandelmassa men har gjort dessa en gång förut. Gudomligt godaHar just gjort en omgång till

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Cajsa
5 years ago

Skippa den! 🙂

Melinda
Melinda
5 years ago

ASSÅ!! Världens bästa recept, varken jag eller sambon har någonsin ätit så goda bullar. Magiskt!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Melinda
5 years ago

Men ÅH! Vad roligt att höra! Tack snälla för att ni delar med er!! 🙂 Kram <3

Emma
Emma
5 years ago

Bakade dessa igår på kanelbullens dag och bullarna fick verkligen toppbetyg av alla smakare!! Så himla smarriga, saftiga och inte ett dugg torra dagen efter heller. Kommer alltid göra mina kanelbullar på detta recept framöver

Frida
Frida
5 years ago

Det var PÅ RIKTIGT dom saftigaste och godaste kanelbullarna, till och med dagen efter var dom super färska! Annars tycker jag bullar har en tendens att bli lite torra så fort. Hittar verkligen dom bästa recepten hos dig alltid, du är så himla bra på det du gör

Emelie
Emelie
5 years ago

Har gjort dem här två gånger nu, det är utan tvekan dem godaste kanelbullarna jag någonsin ätit. Dem blir så saftiga och inte ens ett uns torra. Så goda

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emelie
5 years ago

Vad roligt att höra! Du gör mig glad!! Kram <3

Maggie
Maggie
5 years ago

Alltså du har lärt mig baka saftiga och goda bullar med det här receptet, Frida! Tack för det!
Nu funderar jag på om jag någonsin kommer släppa det här receptet
Har du något annat bullrecept du kan rekommendera för en nybörjare?
Tack för all härlig inspiration ❤️

Malin
Malin
5 years ago

Hej Frida! Älskar dom här bullarna, alla blir imponerade när jag gör dom, och jag tar åt mig äran i smyg I alla fall! Undrar ifall du har en saffransversion av det här receptet? Vire ju så gott!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
5 years ago

Hej! Vad roligt att höra. Givetvis ska du ta åt dig äran – det är ju du som bakar!! Ja, här har du en variant: https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2017/11/16/saffransbullar-med-vanilj/ Kram <3

Sara
Sara
5 years ago

Jag är inte bra på bakning men har följt receptet och läst alla tips osv innan, bullarna blev helt ok MEN jag stötte på några problem:

– Degen var så lös trots att jag hade i MER mjöl än receptet visar och till slut fick ta upp degen trots att jag tyckte den var för lös. Hade ju mjöl på kavel och bakbord vilket hjälpte lite men degen var otroligt svår att hantera och det gick inte direkt att göra snygga snurror.
– Bullarna flöt ut ganska mycket och blev ganska platta, varför blir det så? Hur får man dem att ’lyfta’ mer?
– Jag körde degen i maskinen säkert 30 min. Spelar det någon roll vilken slags maskin man har? Är det bättre att köra med elvisp och degkrokar så det kommer i mer luft? Jag har en bakmaskin där degkrokarna sitter i botten och åker runt, är det inte bra kanske?

Tack för ett bra recept! Tror mina problem mest handlar om min okunskap..

Cecilia
Cecilia
5 years ago

Tack för underbart recept,blev de bästa bullar jag gjort❤

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Cecilia
5 years ago

Vad roligt att höra! 🙂

Malin
Malin
5 years ago

Alltså, jag har prövat att baka bullar ca 100 gånger, men aldrig lyckats. Jag har berättat för min man att jag är värdelös på bullar och att det alltid kommer bli färdigköpta i vårat hem. Han fyller år imorgon och jag googlade ” lyckas aldrig med bullar” hittade ditt recept + knep. Nu har jag precis bakat klart och jag o ungarna har ätit bullar så vi storknar, mannen kommer hem imorgon och ska få de godaste bullarna i världen, stort tack!!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
5 years ago

Men ååååh! Hjälp vad jag blir glad! Tack snälla för att du delar med dig, du gör mig glad i hjärtat! Stort grattis till din make! Och du är ju FANTASTISK på att baka bullar. Lite tips och knep behöver vi alla ibland, jag är glad att jag kunde hjälpa lite! Stor kram till er <3

Sara
Sara
5 years ago

Det här var första gången jag bakade bullar och jag kan säga att de blev fantastiska. Jag var minst sagt stolt att servera dessa till familjen. De blev supergoda och såg väldigt proffsiga ut. Jag kan rekommendera det till alla, även nybörjare. Tack för det härliga receptet!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
5 years ago

Vad roligt att höra! Blir verkligen glad av din kommentar. Stor kram! <3

Therese
Therese
5 years ago

Hej! Stort tack för ett riktigt bra recept! Gillar att baka men går inte alltid riktigt som jag tänkt men dessa blev fantastiska! Riktigt bra cafébullar enligt sambon och lika fin respons från våra gäster! Bästa bullarna!

Mvh Therese

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therese
5 years ago

Hej Therese! Vad roligt att höra att det blev bra. Det gör mig glad! Tack själv för att du delar med dig. Kram <3

Jenny
Jenny
Reply to  Frida Skattberg
5 years ago

ska mjölken vara rumstempererad el kan man hälla i den kall?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jenny
5 years ago

Jag bakar med kall mjölk 🙂

Ivona
Ivona
5 years ago

Har aldrig lyckats med bullar förut lr nåt som jäser för den delen. Men detta recept är bäst blir så bra och gott. Saftiga goda!

Lisa
Lisa
5 years ago

Hej! Tack för en fin blogg. Går det att göra halva receptet? Går det att frysa in degen när den är färdigjäst?

marre
marre
4 years ago

Hej,
kan man baka detta recept utan bakassistent?

Tack på förhand 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  marre
4 years ago

Självklart!! Hej å hå, knåda på.. 🙂

Elsa
Elsa
4 years ago

Måste man ha mandelmassa?

Anneli
Anneli
4 years ago

En fråga Frida, jag tänker testa ditt recept inför fredagens kanelbulledag men måste baka dem imorgon pga resor. Så jag tänker frysa in dem och ta upp till fredag. Min fråga är, ska jag frysa bullarna innan eller efter jag har på sockerlag+ pärlsocker?

Camilla
Camilla
4 years ago

Hej!
Om man inte är väldigt förtjust i mandelmassa, kan jag ersätta dem med något annat då?

Veronika
Veronika
4 years ago

De bästa och godaste bullarna någonsin! Kommer aldrig baka några andra! Barnen och jag har bakat ihop och nu ätit så vi har ont i magen ❤️

Eva Svensson
Eva Svensson
3 years ago

Gjorde dessa nu, och jag njöt av ett glas kall mjölk o bullar, Det är dom godaste kanelbullar jag någonsin har gjort och ätit Tack Frida!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva Svensson
3 years ago

Vad fint att höra! Tack själv. Kram <3

Nästa inlägg

Syrénsocker

89
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x