Jag plockade ut alla ingredienser igår medan sambon stod och grillade. Så jag svängde snabbt ihop smeten och sedan ställde jag kakan på grillen medan vi åt middag. Så himla härligt att kunna stå och baka utomhus i trädgården.
Jag grillade kakan i 10 minuter, det var allt som krävdes. Hade räknat på ca. 20 minuter, men grillen var lite varmare än jag hade tänkt mig. Det var dock bara bra, för då hann den svalna en stund också.
Jag toppade kladdkakan med färska hallon och florsocker. Så härligt somrig och fin.
Är inte detta den perfekta kladdkakan så säg. Sega kanter och kladdig i mitten. Precis som jag vill ha det.
Kladdkaka på Grillen, 10 bitar:
- 100g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 dl blandade nötter
- 100 g choklad
Gör så här:
- Börja med att smälta smöret (detta kan du göra på grillen i en liten kastrull) och ställ det sedan åt sidan.
- Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt vaniljsocker, kakao, vetemjöl och salt. Rör ihop och arbeta sedan ner det smälta smöret. Rör ihop en klumpfri smet.
- Smöra en brödform och häll sedan i smeten. Toppa med nötter och bitar av choklad som du trycker ner lite i kakan.
- Grädda på grillen i 10-20 minuter – det är svårt att säga en exakt tid då alla grillar är olika varma. Håll koll!
- Låt svalna en aning och toppa sedan med färska bär. Serveras gärna med grädde eller glass.
Hoppas det ska smaka. ♥ Gillar ni att se efterrätter och bakverk som man kan grilla? Jag spånar redan på nästa bakverk att baka på grillen. Kram!
Antar att det är gasolgrill du grillar på? Funkar det på kolgrill om man kör grillfolie om tro? Annars lär det bli rökig smak på kladdkakan, haha 😉
Vilken rolig idé när grillen ändå är igång. Ser jättegott ut men lite vaniljglass!
Jamen ellerhur! 🙂 Kram till dig!
Funkar super på kolgrill med folie runt
Toppenbra att veta! Tack snälla. Ska prova!! 🙂