Zucchini, tänk så mycket roligt du kan hitta på med en endaste liten zucchini. Jag har köpt hem ett helt gäng i väntan på att jag ska få egna på mina plantor. Så i dessa dagar jobbar jag för fullt med denna fantastiska råvara i mitt kök. Igår blev det Zucchinibiffar med fetaost. Jag serverade dem på en bädd av grönkål och äpple. Toppade med lite crunchy nötter. Min pappa var här ett par timmar igår och sade att han (som inte är vegetarian) ska åka hem och slänga allt kött han har i frysen med detsamma. Han sade även att dessa Zucchinibiffar var det godaste han ätit på väldigt, väldigt länge. Är inte det ett gott betyg?
Visst ser de goda ut? Jag serverade dem ihop med en smarrig Tzatziki.
Zucchinibiffar med fetaost, 10 st:
- 3 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 zucchini
- 1 röd paprika
- 1 stor morot
- 1 salladslök
- 150 g fetaost
- salt & peppar efter smak
Gör så här:
- Börja med att röra ihop ägg och vetemjöl i en stor bunke, ställ åt sidan.
- Grovriv zucchini, paprika och morot och låt rinna av i ett durkslag.
- Hacka löken och smula fetaosten, tillsätt det i äggröran.
- Rör ner zucchini i äggblandningen och rör ihop en kladdig smet.
- Hetta upp rikligt med matolja i en stekpanna och stek sedan 10 jämnstora biffar, ca. 2 minuter på varje sida eller till gyllene.
- Låt dem ligga på hushållspapper en stund efter stekning.
- Serveras gärna med grönkål, äpple och tzatziki. Toppa med pekannötter.
Hoppas det ska smaka. ♥
Supergoda!
låter jätte gott! Men går fett byta ut äggen mot nånting annat?
Låter gott! Men vet du om man kan göra dom LCHF-vänliga utan vetemjöl? Tex med mandelmjöl eller nåt?
Hej! Ja, mandelmjöl funkar! Har en vän som gjort med mandelmjöl, även majsmjöl om det skulle vara till någon hjälp? Stor kram!
Jättegott, tack för recepten!
Ser verkligen så gott ut! Kolla gärna in min blogg där jag just nu bjuder på ett recept på en ljuvlig sommardrink med gurka, fläder och citron! http://www.hemmarecept.blogg.se <3
Kanongott och känns riktigt nyttigt också!
Visst! 🙂
Tack för receptet! Jättegott! Roligt att laga och ännu roligare att äta. Kul att hitta sin egen kryddning också.
Kul att höra!! 🙂