Mat

Zucchinibiffar med fetaost

Zucchini, tänk så mycket roligt du kan hitta på med en endaste liten zucchini. Jag har köpt hem ett helt gäng i väntan på att jag ska få egna på mina plantor. Så i dessa dagar jobbar jag för fullt med denna fantastiska råvara i mitt kök. Igår blev det Zucchinibiffar med fetaost. Jag serverade dem på en bädd av grönkål och äpple. Toppade med lite crunchy nötter. Min pappa var här ett par timmar igår och sade att han (som inte är vegetarian) ska åka hem och slänga allt kött han har i frysen med detsamma. Han sade även att dessa Zucchinibiffar var det godaste han ätit på väldigt, väldigt länge. Är inte det ett gott betyg?

zucchinibiffar_med_fetaost4Visst ser de goda ut? Jag serverade dem ihop med en smarrig Tzatziki.

zucchinibiffar_med_fetaost2

Zucchinibiffar med fetaost, 10 st:

  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 stor morot
  • 1 salladslök
  • 150 g fetaost
  • salt & peppar efter smak

Gör så här:

  1. Börja med att röra ihop ägg och vetemjöl i en stor bunke, ställ åt sidan.
  2. Grovriv zucchini, paprika och morot och låt rinna av i ett durkslag.
  3. Hacka löken och smula fetaosten, tillsätt det i äggröran.
  4. Rör ner zucchini i äggblandningen och rör ihop en kladdig smet.
  5. Hetta upp rikligt med matolja i en stekpanna och stek sedan 10 jämnstora biffar, ca. 2 minuter på varje sida eller till gyllene.
  6. Låt dem ligga på hushållspapper en stund efter stekning.
  7. Serveras gärna med grönkål, äpple och tzatziki. Toppa med pekannötter.
zucchinibiffar_med_fetaost5Hoppas det ska smaka. ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Denise Sigefelt
Denise Sigefelt
6 years ago

Supergoda!

Phoebe
Phoebe
6 years ago

låter jätte gott! Men går fett byta ut äggen mot nånting annat?

Sofie
Sofie
6 years ago

Låter gott! Men vet du om man kan göra dom LCHF-vänliga utan vetemjöl? Tex med mandelmjöl eller nåt?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofie
6 years ago

Hej! Ja, mandelmjöl funkar! Har en vän som gjort med mandelmjöl, även majsmjöl om det skulle vara till någon hjälp? Stor kram!

Tina
Tina
6 years ago

Jättegott, tack för recepten!

Hemmarecept
5 years ago

Ser verkligen så gott ut! Kolla gärna in min blogg där jag just nu bjuder på ett recept på en ljuvlig sommardrink med gurka, fläder och citron! http://www.hemmarecept.blogg.se <3

Anders
Anders
5 years ago

Kanongott och känns riktigt nyttigt också!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anders
5 years ago

Visst! 🙂

Susanne renström
Susanne renström
4 years ago

Tack för receptet! Jättegott! Roligt att laga och ännu roligare att äta. Kul att hitta sin egen kryddning också.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Susanne renström
4 years ago

Kul att höra!! 🙂

Nästa inlägg

Läskande Vatten

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x