Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med kola, jordnötter och chokladfudge

kladdkaka_kola_jordnotter_chokladfudge2
I kladdkakan finner du små gömmor av söt kola och salta jordnötter. Och sedan är kakan toppad med en len chokladfudge och krossade jordnötter. Den är fantastiskt god. Och den räcker åt många då den blir ganska mäktig.

kladdkaka_kola_jordnotter_chokladfudge10Vid nötallergi kan du givetvis byta ut jordnötterna mot något annat som du gillar. Kanske kokos? Solroskärnor, pumpakärnor eller eventuellt något godis du gillar. Bara din fantasi sätter gränser här.


Se så gott det ser ut med kolan och jordnötterna som jag virvlar ner i kladdkakesmeten.

kladdkaka_kola_jordnotter_chokladfudge4

Kladdkaka med kola, jordnötter & chokladfudge:

Kladdkaka:

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 burk karamelliserad mjölk
  • 2 dl jordnötter

Topping:

  • 0.5 burk sötad kondenserad mjölk
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl krossade jordnötter
Gör så här:
  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en springform med löstagbar kant, 22 cm.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt sedan vaniljsocker, kakao, vetemjöl och salt. Tillsätt till sist det smälta smöret och rör ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen.
  4. Blanda den karamelliserade mjölken med jordnötterna och klicka ut blandning över smeten. Rör slarvigt om med en sked så att det blandas någorlunda. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna.
  5. Topping: Smält chokladen och blanda sedan ner den kondenserade mjölken. Rör om ordentligt. Bred fudgen på den avsvalnade kakan och toppa sedan med krossade jordnötter.
  6. Låt stelna i kylskåp i ca. 2 timmar innan servering.

kladdkaka_kola_jordnotter_chokladfudge7Hoppas att det ska smaka! ♥

Nu ska jag åka ut till huset och plocka lite. Ha en fantastisk torsdag, njut av ledigheten och solen. Kram på er.

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
6 years ago

Åh så gott! Måste testa! Med solroskärnor då.
Sen måste jag bara säga att jag har stora problem att komma till kommentarerna. Om det nu beror på att jag surfar från mobilen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
6 years ago

Hej! Hmm.. Det ska jag genast kolla på! Tack för att du uppmärksammade det. Kram <3

Anette
Anette
6 years ago

Låter fantastiskt god

Karima
Karima
6 years ago

Tack!
Den låter mycket god jag ska göra den på morsdagen för mina barn när de kommer och hälsar på mig
Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Karima
6 years ago

Vad roligt! Hoppas att ni får en fantastisk dag imorgon. Kramar till er. <3

Linnea
Linnea
6 years ago

Ska det vara saltade jordnötter eller neutrala? Ser jättegott ut!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linnea
6 years ago

Jag använde saltade! Men det är en smaksak 🙂 Kram <3

Pernilla
4 years ago

Det är gott mycket Nilla

Marlies från Nederländerna
4 years ago

Hej! Jag vill baka tårtan till Påsk. Är karamelliserade mjölken samma som kondenserade mjölken eller är kondenserade mjölken inte karamelliserad? Med vänliga hälsningar! Marlies.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Marlies från Nederländerna
3 years ago

Karamelliserad mjölk är redan färdig kola (dulce de leche) och den kondenserade måste kokas! 🙂 Kram

Nästa inlägg

Härliga Sommardagar

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x