Muffins

Saftiga Rabarbermuffins

RabarbermuffinsJag bakade dessa muffins igår morse, sedan hade vi med oss dem ut till huset där vi var och målade hela dagen. Jag har ännu inte hittat mina kameror som gömmer sig i någon av alla kartonger, så nu får jag nöja mig med min telefonkamera. Den duger så länge. :-))

Hela vår gräsmatta är täckt av ljuvliga blommor i olika sorter. Den är inte klippt på två veckor då vi inte varit hemma, men nu ska vi klippa den ikväll. Ska försöka hinna med att springa före sambon när han klipper så att jag får in alla maskrosor. Ikväll ska de nämligen få bli marmelad och honung, mums!

Rabarbermuffins

Saftiga Rabarbermuffins, 12 st:

  • 200 g rabarber
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma, mortlad
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
Gör så här:
  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
  2. Skölj- och hacka rabarbern, blanda den sedan med 0.25 dl av strösockret och kardemumman.
  3. Rör ihop smör, strösocker (1 dl) och vaniljsocker krämigt. Tillsätt sedan äggen – ett i taget och rör ihop en jämn smet. Vänd till sist ner bakpulver och vetemjöl och arbeta ihop en klumpfri smet.
  4. Rör ner hälften av rabarbern och fördela sedan smeten jämnt i muffinsformarna.
  5. Toppa med resterande rabarber och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan servering.* Förvaras i en tätslutande påse i skafferiet.
    * Går utmärkt att frysa. 

RabarbermuffinsVad gör du helst med din Rabarber?  

Nu är vi på väg ut till huset igen. Skåpluckorna ska målas en sista gång innan vi kan ställa i ordning köket. Längtar så tills allt är klart!! Ha en fin dag, vi hörs lite senare. Kram ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
6 years ago

Alltså den där dl socker som blir över när man blandar rabarbern med 0,25 dl socker ska man väl blanda med smöret och vaniljsockret, kommer att göra så iaf.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
6 years ago

Hej! Jamen precis. Tack snälla för att du påpekade det. Jag hade tydligen missat att skriva med det. Ha en fin kväll! <3

Bettan
Bettan
6 years ago

HUR goda var inte dessa då!! Tack för ett superduperrecept – och det tog inte lång tid heller, ska göra en sats till och frysa in, hoppas de håller sig där också! 😀

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bettan
6 years ago

Vad roligt att du gillade dem!! Tack själv fina du. <3

Ann-Sofi
Ann-Sofi
6 years ago

Min dotter bakade dessa på det sista rabarberna för i år. Makalöst goda och till det en kanna te, tända ljus i soffan under varsin filt..mumsmysigt!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ann-Sofi
6 years ago

Men åh! Det låter underbart. Tack snälla för att du delar med dig, det gör mig så glad. Hoppas att ni får en superfin dag! Kram <3

Ida
Ida
6 years ago

Vi höst fixade med vårat land idag, några få rabarber hittade jag mitt i bland skräpet. Använde dom till att baka dessa muffins, enkla o försvinnande goda!! Vi åt dom utomhus i höstsolen fortfarande ljumma, mums! Ha en fine kväll!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
6 years ago

Men oj, det låter helt fantastiskt! Vad underbart!! 🙂 Kram <3

Nästa inlägg

Pannkaksfrukost

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x