Chokladbollar, Hälsosamt, Veganskt

Chokladbollar utan socker

chokladbollar utan socker
Att baka chokladbollar på dadlar är väldigt tacksamt. Det blir en krämig konsistens och en härlig sötma. Ingen av de som smakat dessa chokladbollar har gissat att det är dadlar i. Jag har lyckats smaksätta dem så bra att du inte ens kommer att märka att de är gjorda på just Dadlar.

Chokladbollar utan socker, 20 st:

  • 15 färska, urkärnade dadlar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl mandlar
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl kakao
  • 1 dl riven kokos
  • 1 kopp espresso
  • 1 nypa flingsalt
  • + kokos att rulla chokladbollarna i
Gör så här:
  1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare.
  2. Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. kokos.
  3. Förvara i tätslutande burk med lock i kylskåp, går utmärkt att frysa.

Tänk på att vi alla kan ha olika sorters Dadlar som är olika saftiga. Mina dadlar denna gång var otroligt saftiga, men en annan gång har jag fått tagit ett par extra då de var små och ganska torra. Så mixa ihop smeten och känn efter ifall någonting saknas eller bör tilläggas. ↓

Om smeten blir för torr – tillsätt lite vatten och mixa ihop.
* Om smeten blir för kladdig – tillsätt mer havregryn och mixa ihop.

Chokladbollar utan sockerHoppas att det ska smaka. ♥

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
3 years ago

Hej! När du skriver en kopp, menar du då en liten espressokopp eller en amerikansk cup (ca 2,5 dl)? Antar att du menar espressokopp. Vad blir det i dl tro? 0.5 dl?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
3 years ago

Hej! Svar ja, en espressokopp. 0.5 dl stämmer 🙂 kram!

Anna
Anna
3 years ago

Tack! 😀 Vad snällt av dig att svara så snabbt. Ska testa dessa nu i veckan. De verkar supergoda.

Nästa inlägg

Himmelsk Jordgubbstårta

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x