Chokladbollar utan socker, 20 st:
- 15 färska, urkärnade dadlar
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl mandlar
- 2 dl havregryn
- 0.5 dl kakao
- 1 dl riven kokos
- 1 kopp espresso
- 1 nypa flingsalt
- + kokos att rulla chokladbollarna i
Gör så här:
- Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare.
- Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. kokos.
- Förvara i tätslutande burk med lock i kylskåp, går utmärkt att frysa.
Tänk på att vi alla kan ha olika sorters Dadlar som är olika saftiga. Mina dadlar denna gång var otroligt saftiga, men en annan gång har jag fått tagit ett par extra då de var små och ganska torra. Så mixa ihop smeten och känn efter ifall någonting saknas eller bör tilläggas. ↓
* Om smeten blir för torr – tillsätt lite vatten och mixa ihop.
* Om smeten blir för kladdig – tillsätt mer havregryn och mixa ihop.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Hej! När du skriver en kopp, menar du då en liten espressokopp eller en amerikansk cup (ca 2,5 dl)? Antar att du menar espressokopp. Vad blir det i dl tro? 0.5 dl?
Hej! Svar ja, en espressokopp. 0.5 dl stämmer 🙂 kram!
Tack! 😀 Vad snällt av dig att svara så snabbt. Ska testa dessa nu i veckan. De verkar supergoda.