Mycket glasyr är A och O när det kommer till Kärleksmums. Utan glasyr blir det bara en tråkig Chokladkaka. Så, mycket glasyr mina vänner. Alltid!
Veganska kärleksmums:
Antal: ca. 2o
Tid: ca. 35 minuter
Förvaring: kyl eller frys
Ingredienser:
- 150 g mjölkfritt smör
- 2 dl mjölk – havre, cashew, mandel, soja
- 2.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 4.5 dl vetemjöl
Glasyr:
- 150 g mjölkfritt smör
- 0.75 dl espresso
- 2 msk kakao
- 5 dl florsocker
+ 1-2 dl riven kokos till garnering
- Kakan: Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en bakform med bakplåtspapper, 20×30 cm.
- Smält smöret och rör ner mjölken.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
- Glasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser. Rör till en slät smet och bred den sedan över kakan.
- Strö över kokos och låt sedan kakan stelna helt i kylskåp innan du skär den i bitar.
Ni bara måste prova dessa! :-)) Lyckat till med era veganska kärleksmums. Kram på er. ♥
Fler recept på veganska godsaker:
Raw snickers
Avokadotryffel
Chokladmousse
Kladdkakemuffins
Mangoglass
Kokosglass
Knäck
Chokladtryffel på 2 ingredienser
Jordgubbsglass
Dom ser så sjukt goda ut! Undrar om du kanske har möjlighet att ge mig näringen på dessa och hur många kalorier det innehåller?
Hej. Undrar om det går att byta ut mjölet mot något glutenfritt alternativ? Mandelmjöl eller något?
Ser super gott ut, ska bli kul att testa 🙂
Glutenfri mjölmix har en vän till mig bakat dessa på, och det funkade bra! 🙂 Ha en fin dag!
Smakar precis som kärleksmums ska smaka! Supergoda:)
Vad roligt att du gillade dem!! Kram <3
Hej! Dina ser så goda ut!! Tänkte baka enligt ditt recept igår kväll, men när jag skulle blanda smeten blev den så himla torr tyckte jag.. Typ som en kakdeg. Så jag tillsatte 1 dl havremjölk extra. Men kakan blev inte så bra, den blev kletig och fudgeig snarare än en torr och mjuk kaka. Hur ska smeten se ut? Ska den vara torr? Inser att jag inte borde ha tillsatt mjölken i slutet, men undrar om inte något ändå fattas i receptet?
Superbra blogg och såå fina bilder btw! <3
Håller precis på och insåg att det inte klart framgår om man ska sätta på glasyren medan kakan är varm?
God Jul!
Hej! Ursäkta min otydlighet. Glasyren brukar jag ha på när kakan är ljummen. God Jul & Kram ❤️
Sämsta jävla kakan ever
Och jag som bara älskar den! Men smaken är som baken! Ha en strålande kväll. Kram!
Dom var jättegoda smakar som vanliga mockarutor, min dotter fyller år i morgon och hon är vegan .
Vad roligt att höra! Hälsa och gratta dottern och ha en superfin dag! Kram <3
Dessa ser fantastiska ut! Jag ska baka åt en sisådär 80-90 pers och tänkte laga i långpanna – tror du att det går? Borde jag tänka på något särskilt då..?
Hej
Jag söker med ljus och lyckta efter veganska desserter, som boende i Turkiet har jag inte tillgång till sådana moderniteter som veganskt smör. Förutom vegetabiliska oljor kan jag hitta kokosfett, men det är orimligt dyrt, vad kan man använda som ersättning?
Hej Benny
Neutral olja går finfint att baka med. Tex morotskaka då använder jag en neutral olja solros eller raps. Lycka till
Theresia
Jag gjorde dem med Semper fin mix (glutenfritt mjöl och tog samma mängd), sååå goda men lite för söta. Går säkert att dra ned på sockret lite så kan man äta fler
Vad roligt att det funkade! Kram <3