Mjuka kakor, Veganskt

Veganska Kärleksmums

veganska_karleksmums7Mycket glasyr är A och O när det kommer till Kärleksmums. Utan glasyr blir det bara en tråkig Chokladkaka. Så, mycket glasyr mina vänner. Alltid!

veganska_karleksmums1


veganska_karleksmums2Veganska kärleksmums:

Antal: ca. 2o
Tid: ca. 35 minuter
Förvaring: kyl eller frys

 

 

Ingredienser: 

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 2 dl mjölk – havre, cashew, mandel, soja
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 0.75 dl espresso
  • 2 msk kakao
  • 5 dl florsocker

+ 1-2 dl riven kokos till garnering

  1. Kakan: Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en bakform med bakplåtspapper, 20×30 cm.
  2. Smält smöret och rör ner mjölken.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.

 

  1. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser. Rör till en slät smet och bred den sedan över kakan.
  2. Strö över kokos och låt sedan kakan stelna helt i kylskåp innan du skär den i bitar.

veganska_karleksmums3Ni bara måste prova dessa! :-)) Lyckat till med era veganska kärleksmums. Kram på er. ♥

Fler recept på veganska godsaker:
Raw snickers
Avokadotryffel
Chokladmousse
Kladdkakemuffins
Mangoglass
Kokosglass
Knäck
Chokladtryffel på 2 ingredienser
Jordgubbsglass

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alice
Alice
4 years ago

Dom ser så sjukt goda ut! Undrar om du kanske har möjlighet att ge mig näringen på dessa och hur många kalorier det innehåller?

Dala
Dala
4 years ago

Hej. Undrar om det går att byta ut mjölet mot något glutenfritt alternativ? Mandelmjöl eller något?
Ser super gott ut, ska bli kul att testa 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Dala
4 years ago

Glutenfri mjölmix har en vän till mig bakat dessa på, och det funkade bra! 🙂 Ha en fin dag!

Selma
Selma
4 years ago

Smakar precis som kärleksmums ska smaka! Supergoda:)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Selma
4 years ago

Vad roligt att du gillade dem!! Kram <3

Helin
Helin
3 years ago

Hej! Dina ser så goda ut!! Tänkte baka enligt ditt recept igår kväll, men när jag skulle blanda smeten blev den så himla torr tyckte jag.. Typ som en kakdeg. Så jag tillsatte 1 dl havremjölk extra. Men kakan blev inte så bra, den blev kletig och fudgeig snarare än en torr och mjuk kaka. Hur ska smeten se ut? Ska den vara torr? Inser att jag inte borde ha tillsatt mjölken i slutet, men undrar om inte något ändå fattas i receptet?

Superbra blogg och såå fina bilder btw! <3

Marpan
3 years ago

Håller precis på och insåg att det inte klart framgår om man ska sätta på glasyren medan kakan är varm?

God Jul!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marpan
3 years ago

Hej! Ursäkta min otydlighet. Glasyren brukar jag ha på när kakan är ljummen. God Jul & Kram ❤️

Hanna
Hanna
3 years ago

Sämsta jävla kakan ever

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hanna
3 years ago

Och jag som bara älskar den! Men smaken är som baken! Ha en strålande kväll. Kram!

Monica Johnsson
Monica Johnsson
3 years ago

Dom var jättegoda smakar som vanliga mockarutor, min dotter fyller år i morgon och hon är vegan .

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Monica Johnsson
3 years ago

Vad roligt att höra! Hälsa och gratta dottern och ha en superfin dag! Kram <3

Lisa
Lisa
3 years ago

Dessa ser fantastiska ut! Jag ska baka åt en sisådär 80-90 pers och tänkte laga i långpanna – tror du att det går? Borde jag tänka på något särskilt då..?

Benny
Benny
3 years ago

Hej
Jag söker med ljus och lyckta efter veganska desserter, som boende i Turkiet har jag inte tillgång till sådana moderniteter som veganskt smör. Förutom vegetabiliska oljor kan jag hitta kokosfett, men det är orimligt dyrt, vad kan man använda som ersättning?

Theresia
Theresia
Reply to  Benny
3 years ago

Hej Benny

Neutral olja går finfint att baka med. Tex morotskaka då använder jag en neutral olja solros eller raps. Lycka till

Theresia

Sofia
Sofia
2 years ago

Jag gjorde dem med Semper fin mix (glutenfritt mjöl och tog samma mängd), sååå goda men lite för söta. Går säkert att dra ned på sockret lite så kan man äta fler

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
2 years ago

Vad roligt att det funkade! Kram <3

Nästa inlägg

Veganska Chokladbollar med hasselnötscreme

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x