Ingredienser:
30g färska, urkärnade dadlar
0.5 dl glutenfri havre
1 dl kokos
2 msk espresso
2 msk kakao
+ extra kokos att rulla
Gör så här:
Mixa alla ingredienser i din matberedare, låt gå på hög hastighet tills en jämn chokladbollssmet bildats.
Rulla smeten till små chokladbollar och rulla dem sedan i kokos.
Ni bara måste prova dessa! Jag lovar att ni kommer älska dem. För er som undrar om de smakar mycket Dadlar kan jag berätta att Nej, de gör dem inte! Smakar som vanliga chokladbollar, fast lite godare. 🙂
Åhhh, funkar det med vanlig stavmixer tror du?
Jag tror att det kan bli tungt för stavmixern att få ihop smeten ordentligt. Har du ingen smoothieblender? Det funkar om man inte har en matberedare! Om inte annat kan du prova köra en liten del av smeten med stavmixern och se hur det går! Kram.
30 gram urkärnade dadlar är ju knappt två stycken??
Av mina blev det 8 st. 🙂
Jag har svårt att hitta färska dadlar. Går det med torkade?
Färska dadlar ska det vara! Kolla i kyldisken bland frukt och grönt i din butik. Där ligger de förpackade i små kartonger. Kram!
Menade två stycken dadlar 🙂
Skall det verkligen bara vara 30 gram dadlar? Tre dadlar vägde typ så mycket och mina chokladbollar blev ganska torra 🙂
Svar ja! Men som alltid när en bakar chokladbollar så är det bäst att gå lite på känsla. Mina dadlar var pinfärska och så saftiga att det nästan rann om dem. Kanske var dina lite för torra? Kram!