Jag äter Fröknäcke nästan varje dag. Försöker att alltid ha det hemma i skafferiet. Det är så gott att du kan äta det bara som det är, dock brukar jag vilja ha på lite avokado och tomat, eller bara lite hemgjort smör.
Fröknäcke, 1 plåt:
- 2 dl vatten
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl linfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl torkade rotfrukter – morötter & rödbetor
- 1 dl majsmjöl
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk flingsalt
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 150°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Koka upp vattnet i en liten kastrull.
- Blanda alla torra ingredienser (utom saltet) och rör sedan ner olivolja.
- Rör ner det kokande vattnet och arbeta ihop en klistrig smet.
- Stjälp upp knäckesmeten på plåten och lägg ett bakplåtspapper över.
- Kavla nu ut smeten tunt så att den täcker hela plåten.
- Drag bort pappret och strö sedan över flingsalt.
- Skär smeten i rutor – detta för att du enklare ska kunna dela knäckebrödet efter gräddning.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 55-60 minuter.
- Tag ut och låt svalna innan du delar fröknäcket i rutor.
- Förvaras torrt i en burk med lock.
Lycka till! ♥
Ser smarrigt ut
Ser gott ut:) Är de torkade rotfrukterna något man kan hitta i affären eller torkar du själv?
Jag fick dessa av min vän som torkar frukt och grönt. Du kan torka rotfrukter själv genom att skiva dem i 2-3 mm breda skivor och sedan sprida ut dem på bakpapperklädd plåt. Torka mitt i ugnen på 120°C i ca. 1 h. Klipp sedan i mindre bitar! Annars kan du hitta torkade rotfrukter i olika delikatessbutiker. Kram! <3
Åh ser jättegott ut, måste testas!
Ja, det tycker jag!! 🙂
Hej! Det ser gott ut och jag har letat efter ett recept på just fröknäcke ett tag då jag försöker minska på mjölet, så det här måste jag testa! Är majsmjöl samma som maizena? Kram
Majsmjöl är inte samma som maizena. Maizena är endast stärkelsen ur majsen medan mjölet är mald majs kan man säga. Kram!