Mat

Vegetarisk Pizza

vegetarisk-pizza5
Att baka pizzan i en springform med löstagbara kanter gör att den blir perfekt rund och fin. Jag gillar att göra det när jag ska bjuda på pizzabuffé. Så att alla pizzor får plats på mina pizzafat.

vegetarisk-pizza2

Vegetarisk pizza, 2 st:

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, kallt
  • 0.5 dl olivolja
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Börja med att smula jästen i en bunke och häll sedan på vatten.
  2. Rör om till jästen löst sig helt och tillsätt sedan resterande ingredienser.
  3. Knåda degen för hand i ca. 10 minuter.
  4. Låt jäsa under bakduk i 2 h.
  5. Sätt ugnen på 250°C och tag fram två stora springformar, eller tre mindre.
  6. Dela degen i två (eller tre) jämna delar och tryck ut till runda pizzor, lägg degen i dess formar.
  7. Låt jäsa medan du gör tomatsåsen – recept här.
  8. Bred på tomatsås på alla pizzabottnar och lägg sedan på fyllningen.
  9. Toppa med riven ost och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter.
  10. Tag bort kanterna och stjälp upp pizzan på pizzafat. Serveras gärna med lite vitkålssallad – recept här.

vegetarisk-pizza4Ha en toppenfin söndag! Hoppas att pizzan ska smaka. Kram! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Chokladpavlova

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x