Maränger

Chokladpavlova

chokladpavlova6
Chokladpavlova passar vid barnkalas såväl som dessert efter en högtidsmiddag. De ser både festliga ut och smakar ljuvligt.

chokladpavlova1

Chokladpavlova, 6 st:

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  1. Börja med att sätta ugnen på 120°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa upp äggvitor i en rostfri bunke, med elvisp eller i en assistent.
  3. Vispa till ett fluff, tillsätt sedan lite strösocker i taget medan du vispar på högsta hastighet.
  4. Vispa till ett blankt och styvt marängfluff.
  5. Smält chokladen och ringla ner den i marängsmeten, rör om slarvigt.
  6. Klicka ut 6 jämnstora maränger på plåten och gör sedan gropar i mitten av varje med hjälp av en sked, så att det blir som skålar.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca. 1 h, när marängerna släpper från pappret så är de klara. Stäng då av ugnen och låt stå på eftervärme tills ugnen svalnat helt.
  8. Fyll marängerna med det du önskar.
chokladpavlova13
Servera med lättvispad grädde och färska bär. Eller varför inte vaniljglass och chokladsås?

Fler recept på maränger:
Nutellamaränger
Marängtårta
Färgglada maränger
Chokladmaränger
Marängskålar

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
6 years ago

Ny favvis. Gjort flertalet gånger med grädde och blåbär

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anette
6 years ago

Åh, blåbär! MUMS! 🙂

Annika
Annika
2 years ago

Hej, jag tänkte göra dessa som efterrätt men behöver 10st. Rekommenderar du att jag gör dubbelt så det blir 12st, eller funkar det att göra 10st mindre?

dumlesnittar

Nästa inlägg

Dumlesnittar

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x