Vegetarisk pizza, 2 st:
- 25 g jäst
- 3 dl vatten, kallt
- 0.5 dl olivolja
- 7-8 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Börja med att smula jästen i en bunke och häll sedan på vatten.
- Rör om till jästen löst sig helt och tillsätt sedan resterande ingredienser.
- Knåda degen för hand i ca. 10 minuter.
- Låt jäsa under bakduk i 2 h.
- Sätt ugnen på 250°C och tag fram två stora springformar, eller tre mindre.
- Dela degen i två (eller tre) jämna delar och tryck ut till runda pizzor, lägg degen i dess formar.
- Låt jäsa medan du gör tomatsåsen – recept här.
- Bred på tomatsås på alla pizzabottnar och lägg sedan på fyllningen.
- Toppa med riven ost och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter.
- Tag bort kanterna och stjälp upp pizzan på pizzafat. Serveras gärna med lite vitkålssallad – recept här.
Ha en toppenfin söndag! Hoppas att pizzan ska smaka. Kram! ♥