
Chokladpavlova, 6 st:
- 4 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 100 g mörk choklad
- Börja med att sätta ugnen på 120°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp äggvitor i en rostfri bunke, med elvisp eller i en assistent.
- Vispa till ett fluff, tillsätt sedan lite strösocker i taget medan du vispar på högsta hastighet.
- Vispa till ett blankt och styvt marängfluff.
- Smält chokladen och ringla ner den i marängsmeten, rör om slarvigt.
- Klicka ut 6 jämnstora maränger på plåten och gör sedan gropar i mitten av varje med hjälp av en sked, så att det blir som skålar.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 1 h, när marängerna släpper från pappret så är de klara. Stäng då av ugnen och låt stå på eftervärme tills ugnen svalnat helt.
- Fyll marängerna med det du önskar.

Fler recept på maränger:
Nutellamaränger
Marängtårta
Färgglada maränger
Chokladmaränger
Marängskålar
Ny favvis. Gjort flertalet gånger med grädde och blåbär
Åh, blåbär! MUMS! 🙂
Hej, jag tänkte göra dessa som efterrätt men behöver 10st. Rekommenderar du att jag gör dubbelt så det blir 12st, eller funkar det att göra 10st mindre?
Du kan göra 10 mindre skulle jag säga! 🙂