Första gången jag bakade mina dumlesnittar är för över tre år sedan. Jag hade aldrig sett det innan och kom på ett superrecept. Ett tag senare så bloggade jag om dem här. Idag är det ett av de mest bakade recept på småkakor, tror jag allt. Inte sant?
TIPS:
Glutenfria: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Veganska: Använd mjölkfritt margarin och veganska godisar.
Dumlesnittar, ca. 40 st:
Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
1.5 msk ljus sirap
3 3/4 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 påse dumle (ca. 16 st)
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
- Dela degen i 3 delar och rulla till längder. Placera ut längderna på plåten.
- Dela dumlen på mitten, på längden, och tryck sedan ner dem i mitten av varje längd – med kolasidan uppåt.
- Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Tag ut och låt svalna ett par minuter innan du skär dem i snittar. Toppa eventuellt med lite flingsalt.
Lycka till med kakbaket! Missa inte att följa mig på instagram där du dagligen får inspiration i köket.
Bästa receptet, sååå gott!
Men ellerhur! Mina favoriter!! 🙂
SOM jag älskar dessa kakor! Jag har ju även lagt choklad i. Nu äter jag gluten och mjölkfritt och sörjer att jag inte kan äta dom…
Jag har en kompis som gjort dessa gluten- och laktosfria! Prova med glutenfri mjölmix och sedan laktosfritt smör! 🙂 Stor kram. <3
Hej! Anger du 175 grader för varmlufts ugn eller vanlig?
Alltid vanlig ugn om inget annat anges. Kram!
Hur gör man fluff. Tänkte göra din kladdkaka med jordnötsolja.