
Sega hallonmaränger, 6 st:
- 4 äggvitor
- 2.5 dl strösocker
- 0.5 tsk citronsaft från färsk citron
- 100 g hallon, färska eller tinade
- Börja med att sätta ugnen på 100°C, och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp äggvitor med 1 dl strösocker samt citronsaften, med elvisp eller i en bakmaskin.
- Vispa till äggvitorna blivit ett styvt skum och tillsätt sedan resterande socker lite i taget.
- Vispa till ett marängfluff.
- Mosa hallon och tillsätt sedan moset i marängsmeten. Rör om lite slarvigt.
- Klicka ut 6 jämnstora marängfluff på plåten. Grädda mitt i ugnen i ca. 1.5 h. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme i 1 h.
Fler recept på maränger:
Nutellamaränger
Marängtårta
Färgglada maränger
Chokladmaränger
Marängskålar
Dessa är helt fantastiska ut! Måste testas
Ja, de är SÅ goda!! =)