Alla hjärtans dag, Maränger

Sega hallonmaränger

sega-hallonmaranger1
Stora, sega maränger med en syrlig touch av hallon. Det finns så mycket med dessa maränger som jag älskar. Segheten, krispiga skalet, mjukt inkråm, syrliga, söta och bara alldeles ljuvliga.

sega-hallonmaranger6

Sega hallonmaränger, 6 st:

  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk citronsaft från färsk citron
  • 100 g hallon, färska eller tinade
  1. Börja med att sätta ugnen på 100°C, och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa upp äggvitor med 1 dl strösocker samt citronsaften, med elvisp eller i en bakmaskin.
  3. Vispa till äggvitorna blivit ett styvt skum och tillsätt sedan resterande socker lite i taget.
  4. Vispa till ett marängfluff.
  5. Mosa hallon och tillsätt sedan moset i marängsmeten. Rör om lite slarvigt.
  6. Klicka ut 6 jämnstora marängfluff på plåten. Grädda mitt i ugnen i ca. 1.5 h. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme i 1 h.

Fler recept på maränger:
Nutellamaränger
Marängtårta
Färgglada maränger
Chokladmaränger
Marängskålar

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ebba
Ebba
7 years ago

Dessa är helt fantastiska ut! Måste testas

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ebba
7 years ago

Ja, de är SÅ goda!! =)

Nästa inlägg

Tortillachips

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x