Dessa hamburgerbröd är mina favoriter. De blir så himla saftiga och goda. Ljuvliga!
Veganska hamburgerbröd, 10 st:
25 g jäst
2.5 dl vatten, fingervarmt
0.5 dl olivolja
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
Garnering:
Vatten
Sesamfrön
Gör så här:
Börja med att smula jästen i en bunke.
Tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt resterade ingredienser och arbeta ihop en smidig deg, 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 10 jämnstora delar.
Forma varje bit till en boll, lägg på bakpapperklädd plåt.
Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
Sätt under tiden ugnen på 225°C.
Pensla de färdigjästa bullarna med vatten och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter, tills de fått en fin färg.
Tag ut och låt svalna på galler.
Lite senare idag kommer det upp ett recept på burgare där jag använt just dessa bröd. Följ bloggen via facebook eller instagram för att inte missa när nya inlägg postas! Kram. ♥
Fler veganska recept:
Chokladmousse
Kladdkakemuffins
Kokosglass
Chokladtryffel på 2 ingredienser
Jordgubbsglass
One pot pasta
Åh, det ska jag börja med under detta år! Perfekt att ha i frysen ju:) Kramar.
Provade och det var gott, men smakade inte så mycket:( kan man byta ut mjölet mot något annat mjöl?
Du kan byta mjölet mot nästan vilket som helst! Bara att experimentera. Kram!
Går det bra att göra dessa som korvbröd? ☺
Hej! Kan man frysa in dessa efter jäsning och innan de gräddas?
Kul!
Det här blir fint till tjejen på vår dag
Jag är Hennings tjej och dagen blev SUPER ❤
Vad roligt att höra!! 🙂 kram!!