Choklad, Desserter, Veganskt

Vegansk Chokladmousse

vegansk-chokladmousseJag har ätit många olika sorters chokladmousse i mina dagar men kan, med handen på hjärtat, säga att denna är den godaste. Så ljuvligt god med en perfekt konsistens.

vegansk-chokladmousse5Det finns heller ingen risk för denna veganska chokladmousse att skära sig som de ”vanliga” gärna gör. Den går även fort att svänga ihop. Perfekt till kvällens nyårsfirande, inte sant?

Vegansk chokladmousse, 2 port:
1 burk kokosmjölk på burk, 400 ml
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao

Börja med att skopa ur det tjocka lagret av kokosmjölken ur burken, lägg det i en skål. kokosvattnet ska ej användas i detta recept.
Vispa upp kokosmjölken med en elvisp på hög hastighet i 2-3 minuter. Tillsätt sedan vaniljsocker och kakao, vispa 1 minut till.
Häll upp i serveringsglas och ställ i kylen i minst 1 h.
Om du vill ha din chokladmousse lite sötare så kan du tillsätta lite florsocker eller sötströ, ca 1-2 msk.
Toppa med valfri (vegansk givetvis) vispgrädde och gärna lite bär.

Fler veganska recept:
Kladdkakemuffins
Mangoglass
Kokosglass
Knäck
Chokladtryffel på 2 ingredienser
Jordgubbsglass
One pot pasta

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nadira
Nadira
7 years ago

Jag älskar receptet!!!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Nadira
7 years ago

Ja, visst är det fantastiskt!! Kram <3

Lina
7 years ago

Åh lyckan när jag såg att jag har alla ingredienser hemma! Måste jag verkligen testa!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
7 years ago

Underbart!! =)

Matilda
Matilda
7 years ago

Hejsan, har prövat detta recept, ser så fint ut på bilderna. Men den jag gjorde liksom stelnade inte, var helt rinnig trots 24 h i kylskåp. Vet du vad det kan bero på? Använde enbart det tjocka i burken.
Tack för en fantastisk blogg!

Sanna
Sanna
5 years ago

Hej! Ett tips är att använda sojagrädde istället och vispa med elvisp tills den blir riktigt fluffig, och om man vill lyxa till det rejält kan man smälta vegansk choklad (Vegan ljus) och vispa i, funkar säkert med annan choklad med, men den blir helt magisk!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sanna
5 years ago

Gud så gott! Måste prova det nästa gång 🙂 Tack för tips! Kram <3

Sofie
Sofie
4 years ago

Testade denna inför ett dop imorgon. Upplevde att moussen blev väldigt tjock när jag hade vispat en stund och därav svår att ”hälla upp” i glas. Min blev oxå mycket blekare i färgen jämfört med dina på bilderna. Hoppas iaf att min bror som är vegan ska tycka om den!

Nästa inlägg

Marängtårta i glas

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x