Glutenfritt, Godis, Julbak

Vegansk Chokladtryffel på 2 ingredienser

Hörni, idag har jag bakat något helt fantastiskt. Vegansk Chokladtryffel på TVÅ ingredienser. Är det ens möjligt att något så enkelt kan bli så himla gott? Ja! Det är det. Och att det är veganskt. Jamen ni hör ju! Ni måste prova denna chokladtryffel.

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser3
Dessa veganska chokladtryfflar är ett givet inslag på vårt julbord i år. Ska bli roligt att höra vad familjen tycker. Toppen för mormor och morfar som är diabetiker att de inte innehåller något tillsatt socker. Tror de kommer älska mina veganska chokladtryfflar.

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser5
Jag provade att göra denna tryffel på icke vegansk choklad också och det funkar precis lika bra. Toppen, eller hur?

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser6
Jag valde att rulla chokladtryffeln i kakao, men det är givetvis inget måste.

Vegansk chokladtryffel, ca. 20 st:
1 dl Kokosmjölk 14%
225 g Mörk (vegansk) choklad minst 60% kakao

Börja med att finhacka chokladen.
Värm kokosmjölken (skaka burken/förpackningen väl innan du öppnar den) i en värmetålig bunke i micron, i 25 sekunder.
Tillsätt chokladen och lägg en bakduk över bunken – detta för att stänga in värmen.
Låt stå i fem minuter och rör sedan om tills all choklad smält.
Om det är så att all choklad inte har smält så kan du micra smeten i 10 sekunder och sedan röra om igen.
Ställ i frysen i 1 h.
Tag ut och rulla till jämnstora bollar.
Rulla i kako, kokos eller något annat som ni gillar – valfritt.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåp. Går att frysa.

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser9
Hoppas att det smakar!

Ha en toppenfin dag. Vi hörs lite senare. Kram ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lina
7 years ago

Häftigt ändå att det funkar med bara två ingredienser! Grymt tips. Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
7 years ago

Ellerhur! =) Kram!

Julia
Julia
7 years ago

Toppen fin blogg! Massa mumsiga recept! Men du, i somras vann jag en himla massa geisha på Liseberg som jag gärna hade bakat med, några tips! kram och god jul på dig!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Julia
7 years ago

Tack snälla, vad glad jag blir! Åh, vad roligt. Choklad är bästa vinsten! 😉
Kika runt på bloggen, jag har t.ex. många Dumlrecept. Så är det bara byta ut dumlen (eller annat godis) mot Geisha. Stor kram! <3

Pernilla
Pernilla
7 years ago

Ville bara tacka för dina många fina recept. Tänkte bara fråga dig vad är skillnad på vegansk och icke-vegansk mörk chocklad?? Om man köper mörk chocklad från 60 procent och uppåt är det ju ändå bara cacaomassa, lite socker och kakaosmör. Eller tänker jag fel här?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Pernilla
7 years ago

Hej! Tack själv. Varför jag tydliggör det är för att en del sorter över 60% fortfarande *kan innehålla spår av Mjölk*. Så för de som verkligen vill baka riktig vegansk tryffel är jag lite extra tydlig bara, så att de inte köper vanlig mörk choklad och så innehåller de spår av mjölk eller liknande. =) Stor kram!

Anna
Anna
7 years ago

Hej! Funderar på det du skrev om att den fungerar för diabetiker… Är det sockerfri vegansk choklad du använt? Var finns den?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
7 years ago

Jag har använt en vegansk choklad med en väldigt liten del socker i, och min mormor och morfar har ingen jättesvår diabetes. Så de kan unna sig denna då det inte är något tillsatt socker i tryffeln. Jag har ingen aning om vad en annan diabetiker får äta och inte, eftersom att det är individuellt i vilken ”grad” man har. Stor kram!

Anna
Anna
7 years ago

Vad menas med kokosmjölk 14%? Jag har Santa Marias ”Organic Coconut Milk”. Fungerar den?

Karin
Karin
7 years ago

Jag gjorde dessa tryfflar, och de blev supergoda, men smeten skar sig en aning och bollarna blev lite gryniga. smakar som sagt gott ändå, men man saknar den där glansiga tryffel-känslan… varför blev det så tror du?

Josefine
Josefine
7 years ago

Hej!
Hur gör man utan mikro?
Tacksam för svar – har just blivit vegan och letar alt till julen

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefine
7 years ago

Hej! Du kan värma kokosmjölken i en kastrull på svag värme på spisen eller över ett vattenbad. 🙂 Kram!

Sofia
Sofia
6 years ago

Hej! Går dessa att göra med vit choklad?

Helle Christensen
Helle Christensen
6 years ago

Går. Verkligen att köra metall burk i Micro?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Helle Christensen
6 years ago

Hej! Du ska inte köra något metall i micron öht. Och det står det ingenstans i inlägget? Skaka- och öppna burken innan du häller över i en värmetålig bunke. 🙂 Kram!!

Josefin
Josefin
6 years ago

Hej Frida!

Tack för en jääääätte bra blogg! Är inne varje dag och kikar.
Har en liten fråga 🙂
Ska det bara vara 1 dl kokosmjölk till ca 20 st? Låter lite men det stämmer säkert! Men vill bara dubbelkolla 😀

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefin
6 years ago

Hej! Tack själv du fina! Vad glad jag blir <3 Ja, det stämmer! Kram <3

Ella Hansson
Ella Hansson
5 years ago

Vill vinna för att äslakar dina bakvideos och fons recept och älskar att baka kommer bjuda med mig till familjen ❤️du gör så många goda recept 🙂 så man blir sugen på art baka har aldrig vunnit så det skulle vata jätte roligt om jag vinner i din tävling 🙂

Ella Hansson
Ella Hansson
5 years ago

Älskar att baka du bakar så himla goda saker fina Frida ❤️hoppas att jag vinner har aldrig vunnit något så det skulle vara jätte roligt att bjuda familjen ❤️Älskar att se när du bakar allt gott som du gör 🙂 fina underbara Frida kramar chokladtryffel är så gott Det här skulle vara en bra tidig julklapp att få hem och dela på

Ella Hansson
Ella Hansson
5 years ago

Älskar att baka ❤️det skulle vara den perfekta för tidiga julklappen att dela på med familjen ❤️fina underbara Frida du bakar så många goda bakverk ❤️⛄️Chokladtryffel är dess utom så gott Så det kommer verkligen att ätas mycket av 🙂

Matilda
Matilda
5 years ago

Hej, vad är det för typ av kokosmjölk som du har använt?

drycker

Nästa inlägg

Slipp undan förkylningen med ingefärashot & hemgjorda halstabletter

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x