Hej på er! Hoppas att ni har en fin 2a advent?
Jag har jobbat och myst med sambon om vartannat. Och så har vi varit och simmat tillsammans med min mamma, storebror och Felicia. Det är så roligt att vi alla har kort på samma gym. Härligt att röra på sig tillsammans. Nu är vi hemma igen och ska ringa och beställa bord på en resturang som vi hittade igår när vi var ute på promenad i kvarteret där vi bor. Det såg ut att finas en superfin vegetarisk plocktallrik precis som jag älskar. Och ikväll blir det tvkväll. Vi ska se Beck. Har sett dem innan men kan se de typ hur många gånger som helst. Jag bara ÄLSKAR Steinar. Gillar ni honom? Eller saknar ni Gunvald? I alla fall, till vår TV-kväll har jag bakat lite godis. Julgodis i form av Rischoklad. Jag har även filmat när jag bakar dem och den filmen hittar ni här.
Jag älskar Rischoklad. Åt mängder av det hos min barndomsbästis när vi var små. De hade alltid Rischoklad hemma. Så himla mumsigt! Hemgjord är allra godast.
Rischoklad, 30 bitar:
200 g Choklad – mjölk eller mörk
1 msk Olja
5 dl Puffat ris
–
Smält chokladen i en värmetålig bunke i micro eller över vattenbad.
Blanda ner olja och rispuffar.
Rör ihop och tryck sedan ut på bakplåtspapper.
Låt stelna i kyl i ca. 15 minuter.
Skär i bitar. Förvaras i en tätslutande burk med lock – gärna i kallskafferi eller kyl.
Tips på mer Julgodis:
Pepparkakskola
Julmustkola
Saltlakritskola
Mjölkchokladfudge
Vaniljfudge med skumtomtar
Chokladfudge på 2 ingredienser
Varm choklad- fudge
Nutellafudge på 2 ingredienser
After eight- fudge på 3 ingredienser
Chokladdoppad chokladkola
Citronkola