Hej på er!
Tack för all respons på mitt föregående inlägg. Ska gå igenom alla mail ikväll tänkte jag. Är så glad över att ha så fina läsare som ni. ♥
Och för att visa min tacksamhet så gott jag kan idag tänkte jag dela med mig av ett recept som ni bara inte får missa. Krämig Lussebullekaka. Denna kaka kom faktiskt till vid ett misslyckande. Jag skulle göra en Sockerkaka men mätte fel på bakpulvret. Istället för 2 tsk så hade jag bara i 0.5 tsk. Tur i oturen kan jag säga för denna kaka var det godaste jag ätit på länge. Provade baka den en till gång på mitt “misslyckade” vis för att vara säker på att den blir sådär krämig. Jomenvisst. Krämig och sueprgod.
Ser ni? Som en sockerkaka i kanterna och en kladdkaka i mitten. Det är en konstig blandning men Ohoj så god denna Krämiga Lussebullekaka är.
Krämig Lussebullekaka, 8 bitar:
85 g Smör
0.5 g Saffran
1.5 dl Strösocker
1 Ägg
1.5 dl Filmjölk
2 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Bakpulver
1 krm Salt
+ Russin
+ Pärlsocker
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en form, 20 cm.
Smält smöret och blanda ner saffran.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smöret, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter, tag ut och strö över pärlsocker och russin.
Grädda ytterligare i 5 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär kakan i jämnstora bitar.
Det bästa med denna kaka är (förutom att den är himmelskt god) att den endast tar 30 minuter att svänga ihop – så för dig som gärna vill ha lussebullar men inte har tiden är denna ett perfekt alternativ.
Fler recept med saffran:
Saffransbollar
Saffransglass på 2 ingredienser
Saffransknäck
Saftiga Lussebullar
Lussebulleskorpor
Denna ska jag göra imorgon. Bakade saffransbullar igår från Roy Fars recept men det var mest jobb, inte så goda.
Ja, det tycker jag! Nej, lussebullar blir faktiskt sällan precis som man önskar. Hoppas du gillar kakan. Kram! <3
Men åh så gott! Vet du om jag kan byta ut filmjölken mot något annat? Bor inte i Sverige. Tack på förhand!
Gräddfil, naturell fil, naturell yoghurt.. Kram <3
Tack snälla för svar!
Hur är det bäst att förvara denna? Ska ha den till onsdag men funderar på att baka den idag eller imorgon. 🙂
Hej! I en kakburk med lock. Eller i fryspåsar! 🙂 Kram!
Hej! Åt en jättegod kaka på ett café som jag försökt hitta recept på och den här liknar den så här ska satsas! Jag undrar, tror du att lite mer bakpulver gör att den blir fastare i mitten och inte lika krämig? Skulle i så fall ändå inte öka till 2 tsk för det låter lite mycket tycker jag. Eller kanske beror det på hur länge den är i ugnen? Vad tror du? Tack för svar! Och God Jul! 🙂
Hej! Lite mer bakpulver gör kakan mer som en sockerkaka. Är det den konsistensen du är ute efter så skulle jag rekommendera 1.5 tsk bakpulver. Lycka till! Stor kram & God jul till dig också. <3