Hej hjärtan!
TACK till er alla som kommenterat och mailat angående mitt inlägg på instagram igår. Ni är så fina allihopa. ♥
Jag är på språng nu, ska ut och shoppa lite julklappar och köpa ved. Sedan ska jag bjuda ut min sjuke sambo på hamburgerlunch. Eller det blir nog så att jag får köpa hem mat åt honom. Yrseln ger inte med sig riktigt. Stackarn! Tur för honom att jag har bakat Centerfudge som han kan mumsa på. Det är min Chokladfudge som görs på 2 ingredienser som jag använt som bas här. Sedan har jag tryckt ner ett gäng centerbitar och låtit fudgen stelna. Resultatet blev SÅ bra. Detta är just nu min favoritfudge. Endast 3 ingredienser krävs för att göra denna ljuvliga fudge.
Jag menar.. Kolla? Ser inte detta ljuvligt gott ut så vet jag inte vad.
Centerfudge på 3 ingredienser, 20 bitar:
1 burk Kondenserad, sötad mjölk
350 g Choklad, minst 55% kakao (annars stelnar inte fudgen)
20 Centerbitar
–
Smält chokladen i en värmetålig bunke i micro eller över vattenbad.
Rör ner den kondenserade mjölken och tryck sedan ut smeten i en bakpappersklädd form.
Tryck ner centerbitarna med jämna mellanrum.
Kyl i 30 minuter. Skär sedan i rutor.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kyl, går utmärkt att frysa.
Fler recept på fudge:
Mjölkchokladfudge
Vaniljfudge med skumtomtar
Chokladfudge på 2 ingredienser
Varm choklad- fudge
Nutellafudge på 2 ingredienser
After eight- fudge på 3 ingredienser
Så smaskigt det ser ut! Tack för tips!
Låter supergott! Hur stor form ska man trycka ut smeten i? 🙂
Jag använder en limp/brödform och breder ut fudgen olika mycket beroende på hur hög jag vill att fudgen ska vara. 🙂
Men alltså vilka härliga fudgevarianter du bjuder på:)! Hoppas du hinner vila lite i helgen också:) Kram.
Jamenvisst! Älskar fudge =) Ha en fin helg. Kram <3
Hej! Ska mjölken vara karamelliserad eller inte?! 🙂 mvh Therése
Inte karamelliserad, utan kondenserad!! 🙂
[…] Receptet fann jag HÄR […]
[…] Källa: http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2016/12/01/centerfudge-pa-3-ingredienser/ […]
Har du provat med vit choklad? Jag tänkte testa det, men då kanske det inte funkar med tanke på kakaohalten?
Ska den kondenserade mjölken kokas som vanligt?
Nej, inte kokas! 🙂
Skulle ta fram fudgen för att skära i bitar nu efter 30min och den har inte stelnat det minsta.. vad bör jag göra? Vad kan felet vara?
Hej! Frys den en stund och se om det hjälper. Vad felet är kan jag inte säga på rak arm givetvis då jag inte var med och bakade. Men vilken choklad hade du? Tog du för lite choklad? Hade du kanske en mindre form? Kram!
Samma sak händer mig i detta nu 🙁
Här står jag med en stor skål med chokladsås på 70%-ig choklad…den osötade, kondenserade mjölken är mycket rinnigare än den sötade. Kan det vara fel angiven sort i receptet?
Hoppas på svar! Jag har nämligen ingen aning om vad jag ska göra med såsen… 🙁
Hej! Vad tråkigt! Jag har aldrig ens haft osötad kondenserad mjölk hemma. Det är den sötade som används när man gör fudge och godis! Jag har inte skrivit just “sötad” i detta recept men inte hört någon som använd osötad innan. Skrev till det nu så att det blev än mer tydligt! Kan du inte ha chokladsåsen i en sats glass, eller i ett bakverk kanske? Stor kram!!
Hej Frida!
Tack för svaret! 🙂 Jag frös ned smeten en stund och efter det gick det att skära mindre bitar. Hur gott som helst! Du förstår säkert att jag aldrig tidigare bakat med kondenserad mjölk men nu vet jag bättre ✌️
Hej! Men vad skönt att det löste sig. Man lär så länge man lever! Stor kram. <3
Hur länge håller de i kylen? 🙂
Åtminstone 2 veckor! 🙂