Godis, Julbak

Centerfudge på 3 ingredienser

Hej hjärtan!
TACK till er alla som kommenterat och mailat angående mitt inlägg på instagram igår. Ni är så fina allihopa. ♥

Jag är på språng nu, ska ut och shoppa lite julklappar och köpa ved. Sedan ska jag bjuda ut min sjuke sambo på hamburgerlunch. Eller det blir nog så att jag får köpa hem mat åt honom. Yrseln ger inte med sig riktigt. Stackarn! Tur för honom att jag har bakat Centerfudge som han kan mumsa på. Det är min Chokladfudge som görs på 2 ingredienser som jag använt som bas här. Sedan har jag tryckt ner ett gäng centerbitar och låtit fudgen stelna. Resultatet blev SÅ bra. Detta är just nu min favoritfudge. Endast 3 ingredienser krävs för att göra denna ljuvliga fudge.

centerfudge-pa-3-ingredienser2
Jag menar.. Kolla? Ser inte detta ljuvligt gott ut så vet jag inte vad.

centerfudge-pa-3-ingredienser10 

Centerfudge på 3 ingredienser, 20 bitar:
1 burk Kondenserad, sötad mjölk
350 g Choklad, minst 55% kakao (annars stelnar inte fudgen)
20 Centerbitar

Smält chokladen i en värmetålig bunke i micro eller över vattenbad.
Rör ner den kondenserade mjölken och tryck sedan ut smeten i en bakpappersklädd form.
Tryck ner centerbitarna med jämna mellanrum.
Kyl i 30 minuter. Skär sedan i rutor.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kyl, går utmärkt att frysa.

centerfudge-pa-3-ingredienser9
Hoppas att det smakar! 🙂

Fler recept på fudge:
Mjölkchokladfudge
Vaniljfudge med skumtomtar
Chokladfudge på 2 ingredienser
Varm choklad- fudge
Nutellafudge på 2 ingredienser
After eight- fudge på 3 ingredienser

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
7 years ago

Så smaskigt det ser ut! Tack för tips!

Maria
Maria
7 years ago

Låter supergott! Hur stor form ska man trycka ut smeten i? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
7 years ago

Jag använder en limp/brödform och breder ut fudgen olika mycket beroende på hur hög jag vill att fudgen ska vara. 🙂

Lina
7 years ago

Men alltså vilka härliga fudgevarianter du bjuder på:)! Hoppas du hinner vila lite i helgen också:) Kram.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
7 years ago

Jamenvisst! Älskar fudge =) Ha en fin helg. Kram <3

Therése
Therése
7 years ago

Hej! Ska mjölken vara karamelliserad eller inte?! 🙂 mvh Therése

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therése
7 years ago

Inte karamelliserad, utan kondenserad!! 🙂

trackback
7 years ago

[…] Receptet fann jag HÄR […]

Majja
Majja
7 years ago

Har du provat med vit choklad? Jag tänkte testa det, men då kanske det inte funkar med tanke på kakaohalten?

P
P
7 years ago

Ska den kondenserade mjölken kokas som vanligt?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  P
7 years ago

Nej, inte kokas! 🙂

Frida
Frida
7 years ago

Skulle ta fram fudgen för att skära i bitar nu efter 30min och den har inte stelnat det minsta.. vad bör jag göra? Vad kan felet vara?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida
7 years ago

Hej! Frys den en stund och se om det hjälper. Vad felet är kan jag inte säga på rak arm givetvis då jag inte var med och bakade. Men vilken choklad hade du? Tog du för lite choklad? Hade du kanske en mindre form? Kram!

Helena
Helena
7 years ago

Samma sak händer mig i detta nu 🙁
Här står jag med en stor skål med chokladsås på 70%-ig choklad…den osötade, kondenserade mjölken är mycket rinnigare än den sötade. Kan det vara fel angiven sort i receptet?
Hoppas på svar! Jag har nämligen ingen aning om vad jag ska göra med såsen… 🙁

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Helena
7 years ago

Hej! Vad tråkigt! Jag har aldrig ens haft osötad kondenserad mjölk hemma. Det är den sötade som används när man gör fudge och godis! Jag har inte skrivit just ”sötad” i detta recept men inte hört någon som använd osötad innan. Skrev till det nu så att det blev än mer tydligt! Kan du inte ha chokladsåsen i en sats glass, eller i ett bakverk kanske? Stor kram!!

Helena
Helena
7 years ago

Hej Frida!
Tack för svaret! 🙂 Jag frös ned smeten en stund och efter det gick det att skära mindre bitar. Hur gott som helst! Du förstår säkert att jag aldrig tidigare bakat med kondenserad mjölk men nu vet jag bättre ✌️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Helena
7 years ago

Hej! Men vad skönt att det löste sig. Man lär så länge man lever! Stor kram. <3

Annika
Annika
6 years ago

Hur länge håller de i kylen? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Annika
6 years ago

Åtminstone 2 veckor! 🙂

Nästa inlägg

Hemgjord Kola - 9 recept

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x