Julbak

Saffransknäck

Hej på er! Hoppas att ni alla mår bra! ♥
Det är en tung dag för oss idag så jag har tidsinställt detta inlägg innan. Jag vill bara kika in och ge er ett recept på en fantastiskt god Saffransknäck. Alla som gillar saffran – gör Saffransknäck istället för vanlig knäck i jul. Det är MYCKET godare. Jag lovar!

saffransknack
Jag vet ju att nästan alla familjer kokar knäck till jul. Även om ingen egentligen äter av den så ska den finnas där på gottebordet i jul. Jag älskar knäck. Jag gillar den lite segare så att den går att tugga på när jag tagit den ur formen. Sambon däremot vill gärna ha den direkt ur frysen. Vad gillar ni bäst?

Saffransknäck, ca. 70 st:
2 dl Strösocker
2 dl Vispgrädde
2 dl Sirap, ljus
1 g Saffran
25 g Smör
1 dl Mandel

Börja med att placera ut 70 st knäckformar på en plåt.
Koka ihop alla ingredienser utom smöret och mandeln i en kastrull.
Låt koka upp och sänk sedan värmen till medel.
Låt koka tills knäcken nått rätt temperatur för dina önskemål (läs här nedan↓).
Rör ner smör och hackad mandel.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Låt stelna i rumstemperatur.
Förvaras torrt. Går utmärkt att frysa in.

Temperatur Kola & Knäck:
122-125° ger en seg och ganska mjuk knäck
126-130° ger en ganska hårt seg knäck
140-145° ger en hård knäck 

saffransknack1
Lycka till med din Saffransknäck. Ha en fin torsdag! Kram. ♥

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lina
4 years ago

Vad händer? Hoppas du är ok och knäcken ser helt ljuvliga ut.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
4 years ago

Vi är okej, tack snälla du! Stor kram. <3

A
A
4 years ago

åh denna måste prövas! och tack för temperaturerna, gör det hela lättare:)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  A
4 years ago

Vad roligt att du blev sugen! Ha en fin lördag! Kram 🙂

lakrits

Nästa inlägg

Saltlakritskola

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x