Kladdkakor och Brownies

Fudgy Brownies med Nutellagömma

Hej på er!
Hoppas att ni haft en fin lördag. 🙂
Jag har varit med familjen och så har jag spelat in en liten video till er.  Jag har bakat Fudgy brownies med nutellagömma. Om de var goda? OH JA! Galet goda.

skarmavbild-2016-10-29-kl-17-03-38
Jag glömde fota mina brownies denna gång, men jag fick ta screen shots på filmen.. :-))
Så, jag rekommenderar er att kika på filmen här istället. Där ser ni precis hur goda de är!

Fudgy brownies med nutellagömma:
3.5 dl Strösocker
3.75 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 nypa Salt
2 tsk Vaniljsocker
5 Ägg
2.25 dl Neutral olja
1.5 dl Nutella
2 dl Hackad Choklad

Börja med att frysa in 9 jämnstora klickar med nutella.
Sätt ugnen på 175°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop alla ingredienser utom chokladknapparna och nutellan till en slät smet.
Häll i formen och tryck ner nutellan med jämna mellanrum. Strö över chokladen.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka – den ska vara liiiite kladdig när du provar mitt i kakan. Låt svalna innan du skär i rutor.
Förvaras i tätslutande burk i skafferiet. Går jättebra att frysa in.

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Moa
Moa
6 years ago

Hej, tack snälla för grymt bra recept och inspirerande blogg! En fråga- om jag fryst in brownieserna hur ska de bäst Tinas? I rumstemp. I kylskåp över natt eller ska jag värma kort i ugn? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Moa
6 years ago

Hej! Tack själv, snälla du. Låt dem tina i rumstemperatur. Lägg fram dem en bra stund innan servering 🙂

Nästa inlägg

Kladdkakemuffins med Marshmallows

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x