Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med kola & dumlesnacks

kladdkaka-med-kola-och-dumlesnacks1
Hej på er!
Idag är det fredag vilket innebär…? FREDAGSKLADDIS så klart! Jajamen, varje fredag delar jag med mig av en ny kladdkaka här på bloggen. Det har blivit väldigt uppskattat vilket är superkul! Idag har jag svängt ihop en Kladdkaka med kola och dumlesnacks. SÅ god!

kladdkaka-med-kola-och-dumlesnacks2
Kladdkaka. Karamelliserad mjölk. Chokladganache. Dumlesnacks. Ja, ni förstår.. MUMS!

Kladdkaka med kola & dumlesnacks, 10 bitar:
150 g Smör
4 Ägg
3 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
2 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
1 dl Karamelliserad mjölk

Garnering:
0.75 dl Vispgrädde
200 g Mjölkchoklad
1 påse Dumlesnacks

Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med avtagbara kanter, 22 cm.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ihop en klumpfri smet.
Tillsätt smöret och rör in det med en slev.
Häll upp i formen och klicka ut små klickar med karamelliserad mjölk.
Grädda mitt i ugnen i ca. 25-30 minuter. Tag ut och ställ i frys i 2 h.
Gör sedan chokladganache när kakan svalnat helt i frys.
Värm grädden på låg värme i en kastrull och rör ner hackad mjölkchoklad. Värm och rör tills du fått en slät ganache.
Grovhacka dumlesnacks och rör ner i ganachen. Bred ut på kakan och låt svalna i kylskåpet i ca. 20 minuter.

kladdkaka-med-kola-och-dumlesnacks0
kladdkaka-med-kola-och-dumlesnacks6
Ha en toppenfin fredag! Själv ska jag packa inför en liten minitrip till Dalarna. Svärfar fyller 65 och det ska givetvis firas! Kul!
Kram på er! ♥

Tips på andra Kladdkakor:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
7 years ago

Så underbar blogg! En fråga, får man vispa med elvisp eller inte och varför i så fall?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therese
7 years ago

Hej! Tack snälla! 🙂
Enligt normen så får man ju inte det! Men jag brukar ibland använda elvisp. Det gör inte kakan mer torr – det ger den endast lite mer krackelerad yta. Själv älskar jag det! Prova dig fram. Kram! <3

Emma
Emma
7 years ago

Kan man göra denna i muffinsformar tror du?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
7 years ago

Absolut! Kram <3

Amanda
Amanda
7 years ago

Har försökt 3 gånger nu och följer receptet men får inte till det, den blir inte kladdig efter att den varit i frysen.. 🙁

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Amanda
7 years ago

Hej! Men det var ytterst märkligt! Förmodligen är din ugn mer effektiv än min och gräddar därför lite hårdare. Så minska tiden en aning. Lycka till! Kram!! <3

Stefan
Stefan
7 years ago

Karamelliserad mjölk??

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Stefan
7 years ago

Ja! Det finns en burk med Karamelliserad mjölk (dulce de leche) att köpa i affärerna. Står bland bakingredienserna! 🙂

Viktor
Viktor
7 years ago

Hej, i receptet ovan står det att det ska vara 4 st ägg. Men i filmen på Facebook är det bara 2 ägg. Jag gissar på att det ska va bara 2. Eller?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Viktor
7 years ago

Hej! Det ska vara 4 ägg efter detta recept. Jag halverade receptet till kakan på Facebook då jag endast hade en liten springform tillgänglig när jag filmade. Så, om du följer detta recept så ska det vara 4 ägg! Ha en toppenfin dag. 🙂

Malin
Malin
6 years ago

Hej
Vansinnigt god. Dock sjönk min karamelliserade mjölk till botten kanske hade klickat ut för stora .
Blir även till påsk

Ida
Ida
6 years ago

Räknar du en påse dumle till att ha i ganachen och ytterligare en till topping eller det räcker med en påse till både ganachen och topping?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
6 years ago

1 påse räcker 🙂

Nästa inlägg

Dumleglass

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x