Hej på er!
Idag är det fredag vilket innebär…? FREDAGSKLADDIS så klart! Jajamen, varje fredag delar jag med mig av en ny kladdkaka här på bloggen. Det har blivit väldigt uppskattat vilket är superkul! Idag har jag svängt ihop en Kladdkaka med kola och dumlesnacks. SÅ god!
Kladdkaka. Karamelliserad mjölk. Chokladganache. Dumlesnacks. Ja, ni förstår.. MUMS!
Kladdkaka med kola & dumlesnacks, 10 bitar:
150 g Smör
4 Ägg
3 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
2 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
1 dl Karamelliserad mjölk
Garnering:
0.75 dl Vispgrädde
200 g Mjölkchoklad
1 påse Dumlesnacks
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med avtagbara kanter, 22 cm.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ihop en klumpfri smet.
Tillsätt smöret och rör in det med en slev.
Häll upp i formen och klicka ut små klickar med karamelliserad mjölk.
Grädda mitt i ugnen i ca. 25-30 minuter. Tag ut och ställ i frys i 2 h.
Gör sedan chokladganache när kakan svalnat helt i frys.
Värm grädden på låg värme i en kastrull och rör ner hackad mjölkchoklad. Värm och rör tills du fått en slät ganache.
Grovhacka dumlesnacks och rör ner i ganachen. Bred ut på kakan och låt svalna i kylskåpet i ca. 20 minuter.
Ha en toppenfin fredag! Själv ska jag packa inför en liten minitrip till Dalarna. Svärfar fyller 65 och det ska givetvis firas! Kul!
Kram på er! ♥
Tips på andra Kladdkakor:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde
Så underbar blogg! En fråga, får man vispa med elvisp eller inte och varför i så fall?
Hej! Tack snälla! 🙂
Enligt normen så får man ju inte det! Men jag brukar ibland använda elvisp. Det gör inte kakan mer torr – det ger den endast lite mer krackelerad yta. Själv älskar jag det! Prova dig fram. Kram! <3
Kan man göra denna i muffinsformar tror du?
Absolut! Kram <3
Har försökt 3 gånger nu och följer receptet men får inte till det, den blir inte kladdig efter att den varit i frysen.. 🙁
Hej! Men det var ytterst märkligt! Förmodligen är din ugn mer effektiv än min och gräddar därför lite hårdare. Så minska tiden en aning. Lycka till! Kram!! <3
Karamelliserad mjölk??
Ja! Det finns en burk med Karamelliserad mjölk (dulce de leche) att köpa i affärerna. Står bland bakingredienserna! 🙂
Hej, i receptet ovan står det att det ska vara 4 st ägg. Men i filmen på Facebook är det bara 2 ägg. Jag gissar på att det ska va bara 2. Eller?
Hej! Det ska vara 4 ägg efter detta recept. Jag halverade receptet till kakan på Facebook då jag endast hade en liten springform tillgänglig när jag filmade. Så, om du följer detta recept så ska det vara 4 ägg! Ha en toppenfin dag. 🙂
Hej
Vansinnigt god. Dock sjönk min karamelliserade mjölk till botten kanske hade klickat ut för stora .
Blir även till påsk
Räknar du en påse dumle till att ha i ganachen och ytterligare en till topping eller det räcker med en påse till både ganachen och topping?
1 påse räcker 🙂