Glass, Hälsosamt

Nyttig Blåbärsglass

God morgon raringar!
Hoppas att ni alla vaknar upp till en härlig lördag. Det gjorde jag! Idag står motocross och kalas på schemat. Först motocross, ska filma sambon som kör. Efter det blir det kalas hos svärfar! Mysig dag. Ikväll åker vi hem igen. Har mycket att stå i imorgon så det var lika bra att vända hemåt efter ett dygn i Dalarna. Innan vi åkte mot Dalarna igår så laddade jag upp med nyttig glass. Jag äter glass nästan varje dag, allra helst till frukost. Och det som är så bra med glassen jag äter är att den går fort att svänga ihop och så är den supernyttig! Win win.

nyttig-blabarsglass2
Denna gång blev det Nyttig Blåbärsglass.
Jag har tidigare gjort nyttiga glassar med smak av JordgubbHallonChoklad & AvokadoBlåbär är favoriten just nu.

Nyttig Blåbärsglass, 1 port:
1 Banan
1 dl Frysta blåbär

Skiva bananen. Frys skivorna i  minst 30 minuter. Tag ut och låt tina i 2 minuter.
Mixa bananskivorna tillsammans med frysta blåbär i din blender eller matberedare.
Mixa till en slät glass. Serveras direkt.
Om glassen är lite för tinad så kan du frysa den en stund, men inte för länge – för då blir den stenhård och isig.

nyttig-blabarsglass
Hoppas det ska smaka! :-))
Kram på er, ha en fin dag. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Kladdkaka med kola & dumlesnacks

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x