Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med marianne

9 röster

kladdkaka-med-marianne6
Supergod kladdkaka med Marianne. Perfekt kladdig och så himla god! kladdkaka-med-marianne2
Jag krossade bara en påse med mariannegodisar och rörde ner i smeten. Blev galet gott. Inte sådär sött och sliskigt.

Klicka här för fler goda recept på kladdkakor! 

Kladdkaka med Marianne, 8 bitar:

Ingredienser:
200 g smör
100 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
1 påse marianne

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en springform, 20 cm.
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme.
Vispa under tiden upp ägg och strösocker lätt.
Vänd ner alla torra ingredienser (ej marianne) i äggblandningen och rör sedan ner smöret.
Arbeta ihop en slät smet med en spatel.
Krossa mariannekaramellerna och rör ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 25-30 minuter.
Tag ut och låt svalna 1 h i frysen eller 2-3 h i kylskåp.
Serveras gärna med en klick lättvispad grädde.

kladdkaka-med-marianne9
Lycka till med din Mariannekladdkaka. Och missa inte min instagramsida för mer inspo!

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nicolett
Nicolett
5 years ago

Kan du inte göra en sån kladdkaka i långpanna med kokostosca på? En sån där riktigt seg med knaprig knäck hehe! De är såå goda!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Nicolett
5 years ago

Åh! Älskar kladdkaka med tosca! Ska jag absolut göra! 🙂

Ella
Ella
5 years ago

Hej, hur ofta bakar du för jag älskar att baka men mina föräldrar tycker jag bakar för ofta. Hur ofta bakar du och hur ofta tycker du man kan baka utan att det går överstyr?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ella
5 years ago

Eftersom att detta är mitt heltidsjobb så bakar jag varje dag! Jag tycker att du kan prata med dina föräldrar och fråga vad de tycker är rimligt. Att ni tillsammans kommer överens om att du kanske kan baka 2-3 gånger i veckan, eller vad ni nu tycker är lagom. Kram! 🙂

Petra
Petra
5 years ago

Så spännande!! Måste prova!! 🙂

Lotta
Lotta
5 years ago

Så god den ser ut! Måste testa!
Fast ikväll gjorde jag en äppelkaka efter ett muffinsrecept. Stekte äpplen m socker, kanel o kardemumma. La i mitten och sen rörde runt lite. Blev faktiskt bra!
(Måste ju testa nytt. Gör alltid annars dina knäckiga havrekakor eller sega dumlesnitt m choklad)

Ella
Ella
5 years ago

Hur många gram är en påse?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ella
5 years ago

220 gram. 🙂

Mimmi
Mimmi
5 years ago

Hej, älskar verkligen din blogg och har följt den länge nu! Jag är inne nästan varje dag och tittar och har själv provat några av dina recept själv, älskar dem. Du är är super duktig och jag älskar att dina recept alltid är nyskapande och något över det extra!

Jenni
5 years ago

Kan man göra den gluten ??

Johanna
Johanna
4 years ago

Hej ! Gjorde denna goda kladdkaka nu i helgen när jag hade middags bjudning. Den blev jätte god var lätt att göra. Men min blev lite mer kompakt än din på bilden, vad kan jag ha gjort för fel då mvh Johanna

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Johanna
4 years ago

Det kan vara så att du har rört om smeten lite för hastigt- eller för mycket efter att du tillsatt mjölet. Annars kan det helt enkelt vara så att jag gräddade min i en ugn som inte alls är så effektiv som din är. Det är mycket som kan spela in.. 🙂 Kram!

Nästa inlägg

Torsdag

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x