Hej på er! Idag är jag i Stockholm på spännande möte hela dagen och tänkte att ni kanske vill ha ett smaskigt recept under tiden? Receptet som jag ska dela med mig av är helt galet. Så galet gott alltså. Minikladdkaka med Ferrero rocher. Hur gott?
Jamen ni ser ju. En kladdkaka med sega kanter, kladdigt mitten fullt av choklad, krisp, nötter, chokladkräm.. Ja. Allt. Dessa är mina favoriter just nu. Gick hemma och små-åt på dessa hela kvällen igår. Kunde liksom inte låta bli.
Minikladdkaka med Ferrero rocher, 24 st:
100 g Smör
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
12 Ferrero rocher
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en minimuffinsplåt med lite smör.
Smält smöret och tag bort från värmen. Rör ner övriga ingredienser förutom ferrero rocher. Rör till en jämn smet.
Fördela jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 6-8 minuter.
Dela ferrero rocher på mitten och tryck ner en i varje muffins när de är färdiggräddade.
Låt svalna innan du lyfter kakorna ur formen.
Hoppas det ska smaka. Ha en toppenfin dag! Vi hörs senare. Stor kram. ♥
Hej!
Om jag ska göra dem på fredag och äta på söndag hur tycker du att jag ska bevara dem då?
Jag skulle frysa ner dem och sedan låta bli rumstempererade innan servering. :-)) Kram! <3