God morgon raringar! Hoppas att allt står bra till med er. ♥
Här är allt bra. Har tagit hand om min sambo de senaste två dygnen då han är nyopererad. En ganska “lätt” operation i jämförelse mot de tidigare. Dock sade dem att runt dag 3-4 kommer det att göra som allra ondast så “the worst is yet to come”. Vi är i Skövde idag för att kika lite på SM och än så länge går det bra. Med oss på resan har vi ett gäng hemgjorda S’mores- godisar som vi bakade igår. De är verkligen SÅ goda.
Lika goda som de är – lika enkla är de att baka. Ingen ugn behövs. Jamen bara det!
Detta S’mores- godis är en blandning av sött, salt, segt, mjukt, krispigt och bara alldeles ljuvligt. Allt du kan tänkas önska i en och samma tugga.
S’mores- godis:
100 g Smör
1.5 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
1 burk Kondenserad mjölk
2 dl Vetemjöl
4.5 dl Kaksmulor av Digestive
1.5 dl Chokladknappar
1.5 dl Minimarshmallows
–
Börja med att vispa rumsvarmt smör, farinsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp i ca. 1 minut.
Tillsätt den kondenserade mjölken, vetemjöl och kaksmulor. Rör om ordentligt.
Rör ner 1 dl av chokladknapparna och 1 dl minimarshmallows.
Tryck ut smeten i en 15×20 cm form klädd med plastfolie. Toppa med resterande choklad och marshmallows
Frys i 30 minuter. Skär i rutor.
Förvaras i en tätslutande kakburk med lock i kylen. Går utmärkt att frysa!
Lite senare kommer det upp en film på när jag bakar dessa små godisbitar. Filmen kommer att publiceras HÄR.
Kram, Frida.
Hej Frida!
Kan man ha något annat än kondenserad mjölk? Något som fungerar om man är mjölkallergiker?
Tacksam för svar! 🙂 tack för många bra tips och idéer! Kram