Glass

JORDGUBBSGLASS PÅ PINNE

God morgon solstrålar! Har ni det bra? Någon som har semester? Vi har det toppen här på ön. Idag är det dock lite mulet så vi får se vad det blir för aktiviteter idag. Ikväll ska jag i alla fall baka. Saknar det! Innan vi startar dagen tänkte jag dela med mig av ett smarrigt recept på Jordgubbsglass på pinne. En glass som inte kräver någon glassmaskin eller några konstiga redskap. Den är ljuvlig!

Jordgubbsglass på pinne4För mig är det ett måste med glass i stora lass under sommaren. Vad vore en sommardag utan en svalkande glass? Min absoluta favvo (icke hemgjord) är Twister när det kommer till isglass. Annars GB Sandwich. Hemgjord glass är Jordgubbsmjukglass, och så denna. Och många andra.. Svårt att välja! Hur gör du, äter du mycket glass på sommaren?

Jordgubbsglass på pinne1Det är så himla gott med just Jordgubbsglasspinne. Jordgubbar och glass i ett. Kan inte bli bättre.

Jordgubbsglasspinnar, ca 20 st:
1 burk Kondenserad, sötad mjölk
5 dl Vispgrädde
500 g Jordgubbar

Börja med att vispa upp kondenserad mjölk tillsammans med grädde till ett fluff. Det får inte bli för hårt men det ska heller inte vara rinnigt.
Mixa jordgubbarna i en mixer och vänd sedan ner mixet i glassmeten.
Häll upp i formar, stick ner glasspinnar och frys i minst 4 timmar.

Jordgubbsglass på pinne2

Tips på andra Glassar:
Salt Kolaglass
Chokladbräck med Polkaglass
Vattenmelonisglass
Lakritsglass
Isglass Hallon & Kiwi
Hallon & Lakritsglass
Nyttiga Jordgubbsglassar
Hemgjord Daimglass
Len Chokladglass
Hemgjorda Glassbåtar
Syrlig Rabarberisglass
Våffelglassar

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Angelie
Angelie
7 years ago

Gud så härligt allt du bakar ser ut! Jag älskar också att baka men problemet är vart ska man göra av allt? hur gör du? jag skulle kunna stå o baka dagarna i ända men man vill ju inte slänga o frysen skulle svämma över. har du något tips så jag kan fortsätta att baka? tack för en ljuvlig blogg!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Angelie
7 years ago

Tack snälla du! Vad roligt att du gillar att baka, det är ju bara så himla kul! :))
Jag ger bort allt till nära och kära. Ibland delar jag ut i parken till de hemlösa. Försöker alltid att ge bort det så färskt som möjligt. En sak har jag lärt mig, det är onödigt (i alla fall hos mig) att frysa in om man bakar mycket. Det blir så att det som är nedfryst kommer ligga så länge i frysen att det till slut måste slängas. För vem vill äta frysta kakor när du bakar nya hela tiden? ;))
Ha en fin dag! Stor kram. <3

haz click aqui
6 years ago

Yo no estoy convencido con lo aqui escrito, pienso sinceramente que hay muchos matices que no han podido ser considerados en cuenta. Pero valoro mucho vuestra exposicion, es un buena web.
Saludos

Nästa inlägg

GOTLAND

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x