Kladdkakor och Brownies

BROWNIEKAKOR MED KARAMELLISERAD MJÖLK

BROWNIEKAKOR MED KARAMELLISERAD MJÖLK1Hello! Jag vill tipsa er om dessa ljuvliga Browniekakor med Karamelliserad mjölk. De är helt klart en av mina absoluta favoriter. SÅ goda!

BROWNIEKAKOR MED KARAMELLISERAD MJÖLK2Med lite Havssalt on top. Mums!

Browniekakor med Karamelliserad mjölk:
100 g Smör
200 g Choklad, mörk
3 Ägg
1 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
1.75 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
+ 100 g Mjölkchoklad, hackad
+ 1 burk Karamelliserad mjölk

Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, rör om tills allt är smält.
Vispa ihop ägg, strö- och farinsocker i en skål.
Tillsätt smörblandningen i äggblandningen och vispa ihop en tjock smet.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke för sig och rör sedan ner det i smeten.
Rör ihop en jämn smet och tillsätt sedan mjölkchokladen.
Skeda ut 16 jämnstora kakor på plåten med bra mellanrum.
Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten.
Bred karamelliserad mjölk på hälften av alla kakor, strö över lite havssalt och tryck sedan ihop med resten av kakorna.

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikaela
Mikaela
7 years ago

Går det bra att frysa dessa?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mikaela
7 years ago

Utan karamelliserad mjölk går det utmärkt! Kram <3

Nästa inlägg

BROWNIEKLUBBOR

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x