Hej godingar! Hoppas att allt är bra med er och att ni är laddade inför midsommar. Här är vi laddade. Vi har planerat en mysig picknick nere på stranden. Kanske kan det bli ett och ett annat dopp i havet också. Men innan dess ska jag jobba. Bland annat till Radio Gotland för att prata lite. Så roligt!
Och om ni ännu inte har bestämt vad ni ska baka till midsommar ännu så kommer här ett sista tips på en kladdkaka som jag gjorde här om dagen. En Kladdkaka med marängswiss. Den blev så god att jag inte vet vad. MUMS!
Jag menar. En kladdkaka fylld med Vaniljglass, maränger och jordgubbar? Hur gott kan det bli!
Jamen nu förstår ni kanske? Det är verkligen det bästa av alla världar.
Kladdkaka serveras ju ofta med glass och jordgubbar. Så jag tänkte – varför inte servera tillbehören I Kladdkakan?
Kladdkaka med Marängswiss:
200 g Smör
4 Ägg
4 dl Strösocker
1.25 dl Kakao
3 dl Vetemjöl
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Salt
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra- samt mjöla en springform på 15 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa upp ägg och strösocker lätt. Rör ner smöret och tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör ihop till en klumpfri smet.
Fyll formen och grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter.
Låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar, gärna över natten.
Tag bort kanterna och lägg kakan på ett tårtfat.
Gröp ur lite av mitten och fyll med Vaniljglass, maränger och färska jordgubbar. Serveras direkt.
Ha nu en toppenfin torsdag! Stor kram. ♥
Tips på andra Kladdkakor:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde
Hej! Denna kladdkaka ser underbar ut, blir konfunderad över springformens storlek bara, stämmer det att det ska vara en 15cm form?
Svar ja! 🙂 Kram!