Kladdkakor och Brownies

KLADDKAKA MED MARÄNGSWISS

Hej godingar! Hoppas att allt är bra med er och att ni är laddade inför midsommar. Här är vi laddade. Vi har planerat en mysig picknick nere på stranden. Kanske kan det bli ett och ett annat dopp i havet också. Men innan dess ska jag jobba. Bland annat till Radio Gotland för att prata lite. Så roligt!

Och om ni ännu inte har bestämt vad ni ska baka till midsommar ännu så kommer här ett sista tips på en kladdkaka som jag gjorde här om dagen. En Kladdkaka med marängswiss. Den blev så god att jag inte vet vad. MUMS!

KLADDKAKA MED MARÄNGSWISS10Jag menar. En kladdkaka fylld med Vaniljglass, maränger och jordgubbar? Hur gott kan det bli!

KLADDKAKA MED MARÄNGSWISS4Jamen nu förstår ni kanske? Det är verkligen det bästa av alla världar.

KLADDKAKA MED MARÄNGSWISS1Kladdkaka serveras ju ofta med glass och jordgubbar. Så jag tänkte – varför inte servera tillbehören I Kladdkakan?

Kladdkaka med Marängswiss:
200 g Smör
4 Ägg
4 dl Strösocker
1.25 dl Kakao
3 dl Vetemjöl
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Salt

Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra- samt mjöla en springform på 15 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa upp ägg och strösocker lätt. Rör ner smöret och tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör ihop till en klumpfri smet.
Fyll formen och grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter.
Låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar, gärna över natten.
Tag bort kanterna och lägg kakan på ett tårtfat.
Gröp ur lite av mitten och fyll med Vaniljglass, maränger och färska jordgubbar. Serveras direkt.

KLADDKAKA MED MARÄNGSWISS6Ha nu en toppenfin torsdag! Stor kram. ♥

Tips på andra Kladdkakor:
 Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josefin
Josefin
5 years ago

Hej! Denna kladdkaka ser underbar ut, blir konfunderad över springformens storlek bara, stämmer det att det ska vara en 15cm form?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefin
5 years ago

Svar ja! 🙂 Kram!

Nästa inlägg

SMÅKAKOR TILL MIDSOMMAR

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x