Godis

NUTELLAFYLLDA CHURROS

Hej godingar! Hoppas att ni mår bra.
Jag mår fint. Börjar känna mig lite stressad med allt som ska hinnas med innan Gotlandsresan. ”Jaja, det löser sig” tänker jag medan jag mumsar på mina Nutellafyllda Churros. Alltså jag dog igår när jag provsmakade dem. SÅ goda!

NUTELLAFYLLDA CHURROS5Det var faktiskt första gången jag gjorde Churros själv. Fråga mig inte varför? I vilket fall som helst så var det absolut inte sista. Tänkte göra och bjuda mina kusinbarn på detta i Midsommar. Mums!

NUTELLAFYLLDA CHURROS3Får en lätt känsla av att dem kommer att älska dessa. ;))

NUTELLAFYLLDA CHURROS8Jag gör i alla fall det. Ä L S K A R.

Nutellafyllda Churros, 20 st:
3 dl Kallt vatten
40 g Smör
2 tsk Strösocker
1 nypa Salt
2.5 dl Vetemjöl
2 Ägg
2 dl Nutella
+ Olja till fritering
+ 2 dl strösocker & 2 msk Kanel – blanda på ett fat.

Börja med att koka upp vatten, smör, strösocker och salt.
Arbeta in vetemjöl ordentligt tills klumpen släpper från kastrullens kanter. Tag bort från värmen.
Vispa ner ett ägg i taget med elvisp.
Fyll en spritspåse (med stjärntyll) med smeten.
Värm upp ca. 1 liter olja i en kastrull till 180°C.
Spritsa ut långa strimlor av churros-smet och klipp av önskad längd – detta över kastrullen. Låt friteras tills de blivit gyllene.
Vänd de i strösocker- och kanelblandningen och lägg sedan på hushållspapper och låt svalna.
Klipp av toppen och spritsa sedan i nutella.

NUTELLAFYLLDA CHURROS7 Givetvis behöver du inte klippa av toppen och fylla de alls. I så fall kan det vara gott att doppa dem i smält choklad. 🙂

NUTELLAFYLLDA CHURROS6Lycka till! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
7 years ago

Å herregud man får ju matorgasm bara av att titta på dom här bilderna
Har faktiskt aldrig vågat mig på att fritera något, men känner att det är dags nu!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Johanna
7 years ago

Hehe! Jaa, då är det verkligen dags nu! :))

Emmi i Spanien - explorista.se
7 years ago

Det där låter ju fantastiskt! Jag började äta churros i höstas när jag bodde i Barcelona, inte förstått innan hur goda de är!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Emmi i Spanien - explorista.se
7 years ago

Jag har också börjat äta Churros nyligen. Varför har vi inte gjort det tidigare?? Bland det godaste som finns ju!! Kram <3

Linnea
Linnea
7 years ago

Hur förvarar man dessa? Tänker så att dom inte blir degiga? 🙂 sugen på att testa!! Kram

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linnea
7 years ago

Hello! Oj, jag tror de ska ätas färska.. Jag hade mina i en kakburk över natten men de var inte alls lika goda dagen efter. Så servera dem gärna nyfriterade om du kan! 🙂 Kram!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
7 years ago

Hej fina du! Att få börja jobbardagen med att läsa din kommentar har gjort min dag. Tack snälla! Vad glad jag blir. 🙂 Absolut, jag har fått många sådana önskemål. Är bara så virrig så jag glömmer bort det. Men det ska genast bli ändring på det! Stor kram, ha en fin dag. <3

Nästa inlägg

FUDGY BROWNIES

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x