Kladdkakor och Brownies

FUDGY BROWNIES

Hej solstrålar! Vilket ruggigt sommarväder vi har. Grå himmel, blåst och kallt ute. Tur jag måste vara inne och känna värmen från ugnen hela dagen. :))

Jag sitter här dränkt i jobb (har MASSA spännande saker på G) och mumsar på en Fudge Brownie. Bakade dem igår och jag dör så goda de är. Jamen de är inte bara himmelskt goda, utan även oerhört enkla att svänga ihop. Toppen ju!

FUDGY BROWNIES11Ni ser ju.. Massa choklad! Lite kladdiga och helt perfekta.

FUDGY BROWNIES10Vem älskar inte en brownie full av choklad? Det är min favvo! :))

FUDGY BROWNIES9

Fudge Brownies, 20 st:
3.5 dl Strösocker
3.75 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 nypa Salt
2 tsk Vaniljsocker
5 Ägg
2.25 dl Neutral olja
3 dl Chokladknappar

Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop alla ingredienser utom chokladknapparna till en slät smet. Häll i formen och strö över chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka – den ska vara liiiite kladdig när du provar mitt i kakan. Låt svalna innan du skär i rutor.
Förvaras i tätslutande burk i skafferiet. Går jättebra att frysa in.

FUDGY BROWNIES1

Recept på andra Brownies:
Kolabrownies med Nutellagömma
Brownieskålar med Kakdeg
Fudgebrownies med Choklad & Snickers
Nutellabrownies

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

62 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
7 years ago

Mmm, får nog bli nästa kaka att testa! Älskar choklad!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lotta
7 years ago

Så roligt! Choklad är bäääästa! 🙂

Jenny
Jenny
7 years ago

Vad gott det ser ut!!
Vad menas med neutral olja? Funkar olivolja eller smakar det för mycket oliv? Kan man ta smör annars?
Ha en trevlig kväll 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jenny
7 years ago

Hej! Olivolja kommer att ge en besk bismak. Kör på typ Rapsolja! 🙂 Kram!

Jenny
Jenny
7 years ago

Jag använde olivolja, hann inte se kommentaren. Och ja kakan smakar väldigt mycket olivolja :/ men sambon var väldigt nöjd i alla fall. Han tyckte inte att den hade en konstig bismak utan han tyckte att den var jättegod! Godare än kladdkaka tillochmed (vilket jag inte riktigt kan förstå för kladdkaka är typ det godaste som finns…).

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jenny
7 years ago

Hej! Jaha, men va! Haha, det var ju toppenbra att han tyckte om dem! Du får prova med vanlig olja nästa gång 🙂 Ha en toppenfin dag! Kram <3

Anna
Anna
7 years ago

Chokladknappar ? Sort ?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
7 years ago

Mörka chokladknappar från Odense! 🙂

Ellenor
Ellenor
7 years ago

Hallå. Idag köptes ingredienser till denna kaka. Hoppas jag hinner göra den idag. Fick dessvärre bara med mig en påse med chokladknappar hem. Tror inte det är 3 dl. Får hoppas det funkar annars har jag sån där blockchoklad hemma om det funkar att lägga till det som fattas?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ellenor
7 years ago

Det funkar att hacka vanlig choklad!! Stor kram. <3

Madelene
Madelene
7 years ago

Min blev tyvärr inte kletig så va nog inne för länge trots enbart 24 min på min ugn de e dock varmluft så kanske 20 hade vart mer perfekt men men 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Madelene
7 years ago

Hej! Vad tråkigt! Men det är ju så, alla ugnar är olika effektiva.. Jaha, ja! Jag gräddar aldrig brownies i varmluft då jag inte upplever resultatet detsamma som utan varmluft. Men bättre lycka nästa gång! Kram <3

Ellenor
Ellenor
7 years ago

Min blev torr, men ska göra nytt försök. Å hoppas det funkar att ta den efter den mindre tiden. Bättre lycka nästa gång 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ellenor
7 years ago

Heja dig som inte ger upp! Kika in efter 15 minuter, alla ugnar är olika effektiva så man vet aldrig. Du kanske har en super-ugn? Stor kram & lycka till! <3

Eva Stråhlén
Eva Stråhlén
7 years ago

Vill gärna få information om detta. Mvh Eva Stråhlén

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Eva Stråhlén
7 years ago

Hejsan! Vad menar du nu? Kram!

Ellenor
Ellenor
7 years ago

Tack Frida! Vill ju lyckas med denna då den ser underbart god ut. Å misslyckandet kan ha varit mitt fel totalt då jag kollade in efter 25 minuter men tyckte den var väldigt rinnande.. s men skam den som ger sig.. 🙂

Kirsi
Kirsi
7 years ago

Hej,
Jag skulle vilja ha receptet på med kolabrownies med nutellagömma men det går inte att få upp länken. Står bara att det är något fel?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kirsi
7 years ago

Hej! Det blir lite knas med länkarna bak i arkivet då min VR-blogg är raderad nu. Men när det, i adressfältet, står ”blogg.veckorevyn.com/fridasbakblog/…..” byt då mot ”blogg.amelia.se/fridasbakblogg” Förstår du? 🙂

Om inte annat – googla Fridas Kolabrownies med nutellagömma så kommer receptet upp! Kram <3

Kirsi
Kirsi
7 years ago

Ok då förstår jag. Tack 🙂

Offra
Offra
7 years ago

Hej! Av nån anledning har min kaka blivit torr i kanterna o jättekladdig i mitten bara. Jättegod iaf, men vill den ska va lika rakt igenom. Har använt mig av en glasform vid gräddning. Kan det ha påverkat resultatet? Blir glaset för varmt i sidorna? Vet du?

Följer för övrigt många av dina recept. Du är såå bra. O speciellt denna kaka är gudomligt god även om min har haft olika konsistens de tre ggr jag gjort den.

Kram ❤

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Offra
7 years ago

Hej! Vad tråkigt! Förstår att du vill ha den lika kladdig rakt igenom. Jag skulle säga att ja, det beror på formen. Precis som du skriver så blir den supervarm i kanterna och där blir även kakan varmare. För att få en jämn värme så skulle jag rekommendera att använda en riktig ugnsform i aluminium. 🙂 Bättre lycka nästa gång! Tusen tack för dina fina ord. Ha en toppenfin dag! Stor kram. <3

Arnela
Arnela
7 years ago

Hej!
Är dösugen på att testa denna! Undrar dock vad som menas med neutral olja? Raps/oliv?

Undrar också om man vill göra halva smeten bara, kan man ta 2 ägg eller ska man använda 3? & funkar samma formstorlek i så fall?

Många frågor nu haha!
Mvh

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Arnela
7 years ago

Hej! Neutral olja är alltså olja som inte smakar någonting, så inte olivolja. Men raps funkar utmärkt, det är det jag använder! Ja, du kan halvera receptet men då blir dina brownies väldigt platta. Så, ta en mindre form då om du fortfarande vill ha de ganska höga. 2 stora ägg blir bra, annars 3 små! Kram! 🙂

Namo
Namo
7 years ago

Hej Frida,

Jag undrar om jag kan vispa ihop smeten eller bör jag röra ihop den som du har skrivit i receptet? Jag blir alltid så osäker på om jag rört ihop smeten tillräckligt samtidigt som jag blir rädd för att överarbeta den. Med visp är detta dock lättare, men jag förstår att det inte passar alla smetar.

Sedan undrar jag om jag kan använda en springform istället? Jag har nämligen inte en form på 20×20.

Tack på förhand! 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Namo
7 years ago

Hej! Rör ihop den med en ballongvisp om du vill! Det ska bli en jämn och klumpfri smet men dock inte med för mycket luft invispat! En springform funkar jättebra! Kram. 🙂

Namo
Namo
7 years ago

Tack för svar och för det fantastiska receptet! 🙂 Kakan blev så otroligt god! Jag råkade ta alldeles för lite socker, men det blev jättebra och gott ändå 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Namo
7 years ago

Ja! Ofta går det att dra ner på sockret, även om det faktiskt har många goda egenskaper i bakverk! Kul att det blev bra. Stor kram!

Josefine
Josefine
7 years ago

Jag har en massa chokladspån hemma som jag inte vet vad jag ska göra av. Tror du det fungerar att byta ut chokladknapparna mot det?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefine
7 years ago

Det funkar! Kram. <3

Erika
Erika
7 years ago

Hej jag undrar om det går att byta ut oljan mot smör?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Erika
7 years ago

Det funkar! Tag 200 g smör. 🙂 Kram!

Michelle
Michelle
6 years ago

Om man tar smör ska man s älta det då?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Michelle
6 years ago

Svar ja! 🙂

Lovisa
Lovisa
6 years ago

5 ägg? Eller är det felskrivet? haha ser något här i kommentarerna om 3 och 2. Tacksam för svar! 🙂 ser ju så fantastiskt goda ut!!

Lovisa
Lovisa
6 years ago

Edit: Var lite snabb där, läste nu att det gällde halva smeten! Så det ska väl vara 5 ägg då antar jag, lät mycket! Men kan det vara värt 😀

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lovisa
6 years ago

Det är mycket, ja. Men det är SÅ gott!! Stor kram <3

Sofia Rasmusson
Sofia Rasmusson
6 years ago

Hej, kan man göra denna glutenfri? 🙂

Anonym
Anonym
6 years ago

Ursäkta mig, för det första, Fyfan va du ljuger!!!!!!! Jag bakade dessa nyss, följde hela jävla receptet efter vartenda ord!!!!! Mina så kallade ”fudgy brownies” blev gummi!!!!! Väldigt besviken…..:(((!!!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anonym
6 years ago

Hej Emma Stenström! Jag uppskattar inte alls att du har en sådan otrevlig ton i kommentarsfältet! Det är väldigt sällan jag hör att någon misslyckas med detta recept, så att jag skulle ljuga om någonting öht. i detta inlägg är helt fel. Men det är många faktorer som kan spela in när ett bakverk inte blivit som det skulle ha blivit. Du kanske arbetade smeten för mycket – det brukar kunna ge kakan en gummiaktig konsistens. Din ugn kanske är mer effektiv än min och gräddar hårdare. Kanske råkade du ha i lite för mycket mjöl – kan bli så ibland om måtten blir ordentligt packade. Ja, som sagt. Det är mycket som ska stämma. Du får helt enkelt prova igen så hoppas vi på att det blir bättre då! Ha en toppenfin söndag. Kram!

Annika
Annika
Reply to  Anonym
5 years ago

Wow.. shit vilken otrevlig kommentar! Det handlar om ett kakrecept- chilla lite!
Är ju inte Fridas fel om du misslyckades med din bakning. Tack Frida för alla dina underbara recept!

Emma
Emma
6 years ago

Hej! Tänkte baka detta i helgen men undrar lite över ”chokladknappar”. Var hittar man detta och kan man ersätta det med något? Jag tänker mig att det är som små runda choklad bitar men kan inte minnas att jag har sett det i någon affär som jag har i närheten.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
6 years ago

Hej! Ja, du kan ersätta dem med vanlig hackad choklad (gärna mörk). Annars kan du kolla i din affär efter Odense Chokladknappar. De brukar stå vid bakingredienserna och finns i de allra flesta matbutiker. Kram

Rosanna
Rosanna
6 years ago

Hejhej!
Går det att byta ut äggen mot något annat då jag har ägg allergi? 🙂
Tacksam för svar 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rosanna
6 years ago

Det kommer ett äggfritt recept snarast! Kram <3

JENNIFER
JENNIFER
Reply to  Frida Skattberg
5 years ago

Vart är detta äggfria recept?

jenny
jenny
5 years ago

mums, står i ugnen nu och doftar väldigt lovande :).
vad tycker du är ”måste” storlekar i bakformar att ha hemma ? 🙂
bra form att göra ”långpannekakor” vore också uppskattat :). eller andra måsten som e bra att ha i sitt hemmabageri 🙂
tack för alla goda recept !!
älskar att baka och gör det oftast flera ggr i veckan.
mvh

Leila
Leila
5 years ago

Hej, ville bara säga att detta recept är så fruktansvärt bra.Blir så gott och kladdigt. Tar alltid slut då jag bjuder vänner, familj och kollegor!

Roshrash
Roshrash
5 years ago

Så härligt recept! Blivit så glad att kunna baka en kaka utan smör då vi inte har det hemma men alla andra ingredienser finns alltid hemma. Tack!

Glad kakäterska
Glad kakäterska
5 years ago

Tack för ett toppenrecept!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Glad kakäterska
5 years ago

Tack själv! 🙂

Sara
Sara
5 years ago

Hej. Undrar om bakpulver.
Behöver man inte bakpulver i detta recept?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
5 years ago

Svar nej! 🙂

Ana
Ana
5 years ago

Kan man dubbla receptet och göra i en 30×40 plåt?

Emma
Emma
5 years ago

Provade göra denna idag! Och något måste ha blivit tokigt Hade en form på 20×26 cm, så gjorde 1 1/2 sats för att ändå få en hög fin kaka! Den blev torr i kanterna och inte ens färdig i mitten, körde ännu längre i ugn än vad du skrivit i receptet men den blev liksom aldrig klar? Rätt platt och låg blev den och fick en konstig bismak? Kan det varit att jag haft en dålig form eller vad kan ha gått på tok? Blev lite ledsen i ögat Vore jätte kul om du kunde knåpa ihop ett inlägg och visa vad du har för formar hemma och tipsa om var man kan köpa bra formar och redskap dom inte kostar skjortan! Nu vet jag ju att du inte mår så bra, så jag vill också skicka en stor kram och jag hoppas att det snart blir bättre! Älskar verkligen din blogg

Josefine
Josefine
5 years ago

Tack för massa inspirerande recept!
Kan man blanda i lite av knapparna i smeten? Min blev inte alls lika mörk o chokladig som din inuti.

Amelie
Amelie
5 years ago

Heej! Provade detta recept häromdan, följde till punkt och pricka men fick torra brownies , de är ju goda ändå men känns som att se skulle kunnat bli så mycket godare

Malin
Malin
4 years ago

Bakade dessa idag och dom blev helt magiska. Rörde ihop smeten försiktigt med en slickepott men smeten såg ändå lite gummiaktig ut så jag trodde jag hade misslyckats, men dom blev helt perfekta! För mig räckte det med endast 18 min i ugnen.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
4 years ago

Vad roligt att höra!! Kram <3

Emeli
Emeli
4 years ago

Bakade dessa igår för första gången och de blev MAGISKA i konsistensen och allt, precis som jag hade hoppats på. Problemet är nu att det smakar olja av kakan, ska man känna fens maken? 🙁 jag använde mig utav neutral mild raps olja jag hade hemma. är det fel?

Emelie
Emelie
4 years ago

Tips! Prova baka sockerfritt 😀
Köpte Nicks ”taste like sugar” och sockerfri choklad och protinella! Följde receptet men bytte ut mot detta, blev fantastiskt gott!

Denice
4 years ago

Hej, har du ett bra ex på en naturell olja?
Bakade dessa på rapsolja o eftersmaken blev inte så bra och kakan stelna heller inte utan va jätte kladdig även efter 30 min, hemma finns de ingen olja som heter naturell olja, Mvh 🙂

Nästa inlägg

PANNKAKOR

62
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x