Hej solstrålar! Vilket ruggigt sommarväder vi har. Grå himmel, blåst och kallt ute. Tur jag måste vara inne och känna värmen från ugnen hela dagen. :))
Jag sitter här dränkt i jobb (har MASSA spännande saker på G) och mumsar på en Fudge Brownie. Bakade dem igår och jag dör så goda de är. Jamen de är inte bara himmelskt goda, utan även oerhört enkla att svänga ihop. Toppen ju!
Ni ser ju.. Massa choklad! Lite kladdiga och helt perfekta.
Vem älskar inte en brownie full av choklad? Det är min favvo! :))
Fudge Brownies, 20 st:
3.5 dl Strösocker
3.75 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 nypa Salt
2 tsk Vaniljsocker
5 Ägg
2.25 dl Neutral olja
3 dl Chokladknappar
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop alla ingredienser utom chokladknapparna till en slät smet. Häll i formen och strö över chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka – den ska vara liiiite kladdig när du provar mitt i kakan. Låt svalna innan du skär i rutor.
Förvaras i tätslutande burk i skafferiet. Går jättebra att frysa in.
Recept på andra Brownies:
Kolabrownies med Nutellagömma
Brownieskålar med Kakdeg
Fudgebrownies med Choklad & Snickers
Nutellabrownies
Mmm, får nog bli nästa kaka att testa! Älskar choklad!
Så roligt! Choklad är bäääästa! 🙂
Vad gott det ser ut!!
Vad menas med neutral olja? Funkar olivolja eller smakar det för mycket oliv? Kan man ta smör annars?
Ha en trevlig kväll 🙂
Hej! Olivolja kommer att ge en besk bismak. Kör på typ Rapsolja! 🙂 Kram!
Jag använde olivolja, hann inte se kommentaren. Och ja kakan smakar väldigt mycket olivolja :/ men sambon var väldigt nöjd i alla fall. Han tyckte inte att den hade en konstig bismak utan han tyckte att den var jättegod! Godare än kladdkaka tillochmed (vilket jag inte riktigt kan förstå för kladdkaka är typ det godaste som finns…).
Hej! Jaha, men va! Haha, det var ju toppenbra att han tyckte om dem! Du får prova med vanlig olja nästa gång 🙂 Ha en toppenfin dag! Kram <3
Chokladknappar ? Sort ?
Mörka chokladknappar från Odense! 🙂
Hallå. Idag köptes ingredienser till denna kaka. Hoppas jag hinner göra den idag. Fick dessvärre bara med mig en påse med chokladknappar hem. Tror inte det är 3 dl. Får hoppas det funkar annars har jag sån där blockchoklad hemma om det funkar att lägga till det som fattas?
Det funkar att hacka vanlig choklad!! Stor kram. <3
Min blev tyvärr inte kletig så va nog inne för länge trots enbart 24 min på min ugn de e dock varmluft så kanske 20 hade vart mer perfekt men men 🙂
Hej! Vad tråkigt! Men det är ju så, alla ugnar är olika effektiva.. Jaha, ja! Jag gräddar aldrig brownies i varmluft då jag inte upplever resultatet detsamma som utan varmluft. Men bättre lycka nästa gång! Kram <3
Min blev torr, men ska göra nytt försök. Å hoppas det funkar att ta den efter den mindre tiden. Bättre lycka nästa gång 🙂
Heja dig som inte ger upp! Kika in efter 15 minuter, alla ugnar är olika effektiva så man vet aldrig. Du kanske har en super-ugn? Stor kram & lycka till! <3
Vill gärna få information om detta. Mvh Eva Stråhlén
Hejsan! Vad menar du nu? Kram!
Tack Frida! Vill ju lyckas med denna då den ser underbart god ut. Å misslyckandet kan ha varit mitt fel totalt då jag kollade in efter 25 minuter men tyckte den var väldigt rinnande.. s men skam den som ger sig.. 🙂
Hej,
Jag skulle vilja ha receptet på med kolabrownies med nutellagömma men det går inte att få upp länken. Står bara att det är något fel?
Hej! Det blir lite knas med länkarna bak i arkivet då min VR-blogg är raderad nu. Men när det, i adressfältet, står “blogg.veckorevyn.com/fridasbakblog/…..” byt då mot “blogg.amelia.se/fridasbakblogg” Förstår du? 🙂
Om inte annat – googla Fridas Kolabrownies med nutellagömma så kommer receptet upp! Kram <3
Ok då förstår jag. Tack 🙂
Hej! Av nån anledning har min kaka blivit torr i kanterna o jättekladdig i mitten bara. Jättegod iaf, men vill den ska va lika rakt igenom. Har använt mig av en glasform vid gräddning. Kan det ha påverkat resultatet? Blir glaset för varmt i sidorna? Vet du?
Följer för övrigt många av dina recept. Du är såå bra. O speciellt denna kaka är gudomligt god även om min har haft olika konsistens de tre ggr jag gjort den.
Kram ❤
Hej! Vad tråkigt! Förstår att du vill ha den lika kladdig rakt igenom. Jag skulle säga att ja, det beror på formen. Precis som du skriver så blir den supervarm i kanterna och där blir även kakan varmare. För att få en jämn värme så skulle jag rekommendera att använda en riktig ugnsform i aluminium. 🙂 Bättre lycka nästa gång! Tusen tack för dina fina ord. Ha en toppenfin dag! Stor kram. <3
Hej!
Är dösugen på att testa denna! Undrar dock vad som menas med neutral olja? Raps/oliv?
Undrar också om man vill göra halva smeten bara, kan man ta 2 ägg eller ska man använda 3? & funkar samma formstorlek i så fall?
Många frågor nu haha!
Mvh
Hej! Neutral olja är alltså olja som inte smakar någonting, så inte olivolja. Men raps funkar utmärkt, det är det jag använder! Ja, du kan halvera receptet men då blir dina brownies väldigt platta. Så, ta en mindre form då om du fortfarande vill ha de ganska höga. 2 stora ägg blir bra, annars 3 små! Kram! 🙂
Hej Frida,
Jag undrar om jag kan vispa ihop smeten eller bör jag röra ihop den som du har skrivit i receptet? Jag blir alltid så osäker på om jag rört ihop smeten tillräckligt samtidigt som jag blir rädd för att överarbeta den. Med visp är detta dock lättare, men jag förstår att det inte passar alla smetar.
Sedan undrar jag om jag kan använda en springform istället? Jag har nämligen inte en form på 20×20.
Tack på förhand! 🙂
Hej! Rör ihop den med en ballongvisp om du vill! Det ska bli en jämn och klumpfri smet men dock inte med för mycket luft invispat! En springform funkar jättebra! Kram. 🙂
Tack för svar och för det fantastiska receptet! 🙂 Kakan blev så otroligt god! Jag råkade ta alldeles för lite socker, men det blev jättebra och gott ändå 🙂
Ja! Ofta går det att dra ner på sockret, även om det faktiskt har många goda egenskaper i bakverk! Kul att det blev bra. Stor kram!
Jag har en massa chokladspån hemma som jag inte vet vad jag ska göra av. Tror du det fungerar att byta ut chokladknapparna mot det?
Det funkar! Kram. <3
Hej jag undrar om det går att byta ut oljan mot smör?
Det funkar! Tag 200 g smör. 🙂 Kram!
Om man tar smör ska man s älta det då?
Svar ja! 🙂
5 ägg? Eller är det felskrivet? haha ser något här i kommentarerna om 3 och 2. Tacksam för svar! 🙂 ser ju så fantastiskt goda ut!!
Edit: Var lite snabb där, läste nu att det gällde halva smeten! Så det ska väl vara 5 ägg då antar jag, lät mycket! Men kan det vara värt 😀
Det är mycket, ja. Men det är SÅ gott!! Stor kram <3
Hej, kan man göra denna glutenfri? 🙂
Ursäkta mig, för det första, Fyfan va du ljuger!!!!!!! Jag bakade dessa nyss, följde hela jävla receptet efter vartenda ord!!!!! Mina så kallade “fudgy brownies” blev gummi!!!!! Väldigt besviken…..:(((!!!!
Hej Emma Stenström! Jag uppskattar inte alls att du har en sådan otrevlig ton i kommentarsfältet! Det är väldigt sällan jag hör att någon misslyckas med detta recept, så att jag skulle ljuga om någonting öht. i detta inlägg är helt fel. Men det är många faktorer som kan spela in när ett bakverk inte blivit som det skulle ha blivit. Du kanske arbetade smeten för mycket – det brukar kunna ge kakan en gummiaktig konsistens. Din ugn kanske är mer effektiv än min och gräddar hårdare. Kanske råkade du ha i lite för mycket mjöl – kan bli så ibland om måtten blir ordentligt packade. Ja, som sagt. Det är mycket som ska stämma. Du får helt enkelt prova igen så hoppas vi på att det blir bättre då! Ha en toppenfin söndag. Kram!
Wow.. shit vilken otrevlig kommentar! Det handlar om ett kakrecept- chilla lite!
Är ju inte Fridas fel om du misslyckades med din bakning. Tack Frida för alla dina underbara recept!
Hej! Tänkte baka detta i helgen men undrar lite över “chokladknappar”. Var hittar man detta och kan man ersätta det med något? Jag tänker mig att det är som små runda choklad bitar men kan inte minnas att jag har sett det i någon affär som jag har i närheten.
Hej! Ja, du kan ersätta dem med vanlig hackad choklad (gärna mörk). Annars kan du kolla i din affär efter Odense Chokladknappar. De brukar stå vid bakingredienserna och finns i de allra flesta matbutiker. Kram
Hejhej!
Går det att byta ut äggen mot något annat då jag har ägg allergi? 🙂
Tacksam för svar 🙂
Det kommer ett äggfritt recept snarast! Kram <3
Vart är detta äggfria recept?
mums, står i ugnen nu och doftar väldigt lovande :).
vad tycker du är “måste” storlekar i bakformar att ha hemma ? 🙂
bra form att göra “långpannekakor” vore också uppskattat :). eller andra måsten som e bra att ha i sitt hemmabageri 🙂
tack för alla goda recept !!
älskar att baka och gör det oftast flera ggr i veckan.
mvh
Hej, ville bara säga att detta recept är så fruktansvärt bra.Blir så gott och kladdigt. Tar alltid slut då jag bjuder vänner, familj och kollegor!
Så härligt recept! Blivit så glad att kunna baka en kaka utan smör då vi inte har det hemma men alla andra ingredienser finns alltid hemma. Tack!
Tack för ett toppenrecept!
Tack själv! 🙂
Hej. Undrar om bakpulver.
Behöver man inte bakpulver i detta recept?
Svar nej! 🙂
Kan man dubbla receptet och göra i en 30×40 plåt?
Provade göra denna idag! Och något måste ha blivit tokigt Hade en form på 20×26 cm, så gjorde 1 1/2 sats för att ändå få en hög fin kaka! Den blev torr i kanterna och inte ens färdig i mitten, körde ännu längre i ugn än vad du skrivit i receptet men den blev liksom aldrig klar? Rätt platt och låg blev den och fick en konstig bismak? Kan det varit att jag haft en dålig form eller vad kan ha gått på tok? Blev lite ledsen i ögat Vore jätte kul om du kunde knåpa ihop ett inlägg och visa vad du har för formar hemma och tipsa om var man kan köpa bra formar och redskap dom inte kostar skjortan! Nu vet jag ju att du inte mår så bra, så jag vill också skicka en stor kram och jag hoppas att det snart blir bättre! Älskar verkligen din blogg
Tack för massa inspirerande recept!
Kan man blanda i lite av knapparna i smeten? Min blev inte alls lika mörk o chokladig som din inuti.
Heej! Provade detta recept häromdan, följde till punkt och pricka men fick torra brownies , de är ju goda ändå men känns som att se skulle kunnat bli så mycket godare
Bakade dessa idag och dom blev helt magiska. Rörde ihop smeten försiktigt med en slickepott men smeten såg ändå lite gummiaktig ut så jag trodde jag hade misslyckats, men dom blev helt perfekta! För mig räckte det med endast 18 min i ugnen.
Vad roligt att höra!! Kram <3
Bakade dessa igår för första gången och de blev MAGISKA i konsistensen och allt, precis som jag hade hoppats på. Problemet är nu att det smakar olja av kakan, ska man känna fens maken? 🙁 jag använde mig utav neutral mild raps olja jag hade hemma. är det fel?
Tips! Prova baka sockerfritt 😀
Köpte Nicks ”taste like sugar” och sockerfri choklad och protinella! Följde receptet men bytte ut mot detta, blev fantastiskt gott!
Hej, har du ett bra ex på en naturell olja?
Bakade dessa på rapsolja o eftersmaken blev inte så bra och kakan stelna heller inte utan va jätte kladdig även efter 30 min, hemma finns de ingen olja som heter naturell olja, Mvh 🙂