Bröd

BAGUETTER

Fina ni! Hej. ♥
Vilken underbar dag! Perfekt grillväder. Åtminstone här, hur har ni det?

Grilla eller inte. Hembakta, goda Baguetter borde det vara lag på att alla måste äta då och då. Det är ju bara SÅ himla gott. Inte många bröd som slår en god baguett. Jag har ett superbra recept på baguetter med krispig skorpa och segt inkråm. De är verkligen barnsligt goda. Och enkla att baka!

BAGUETTER1Vem blir inte glad av en plåt med nygräddade Baguetter liksom? :))

Baguetter, 4 st:
50 g Jäst
6.5 dl ljummet Vatten
2 tsk Salt
2 Ägg
15-16 dl Vetemjöl Special

Börja med att lösa jästen i det ljumma vattnet, gärna i en bunke till din bakmaskin. Tillsätt sedan salt, ägg och mjöl.
Arbeta ihop till en ganska lös men smidig deg i ca 8 minuter på hög hastighet.
Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.
Sätt ugnen på 250°C och sätt in en baksten eller plåt mitt i ugnen.
Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i 4 delar.
Vrid ut baguetterna och lägg på bakplåtspapper, på en brödspade.
Var väldigt försiktig med degen så att du inte punkterar luftbubblorna som jäst upp under jästiden.
Sätt en oöm plåt i botten av ugnen och kasta in 0.5 dl vatten direkt efter du satt in bröden. Stäng luckan på en gång så att ångan blir kvar i ugnen.
Låt baguetterna gräddas i 250°C de första 5 minuterna.
Sänk sedan till 200°C och grädda baguetterna i ytterligare 15 minuter. Vänd gärna på dem mot slutet och grädda undersidan lite extra.
Låt baguetterna svalna på ett galler.

BAGUETTER2Lycka till! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
maith lautin
maith lautin
7 years ago

ska man lägga bagetten på den varma plåten. och en plåt under som man häller vatten på

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  maith lautin
7 years ago

Ja! Precis 🙂

Nästa inlägg

CHOKLADKAKOR MED AFTER EIGHT

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x