Fina ni! Hej. ♥
Vilken underbar dag! Perfekt grillväder. Åtminstone här, hur har ni det?
Grilla eller inte. Hembakta, goda Baguetter borde det vara lag på att alla måste äta då och då. Det är ju bara SÅ himla gott. Inte många bröd som slår en god baguett. Jag har ett superbra recept på baguetter med krispig skorpa och segt inkråm. De är verkligen barnsligt goda. Och enkla att baka!
Vem blir inte glad av en plåt med nygräddade Baguetter liksom? :))
Baguetter, 4 st:
50 g Jäst
6.5 dl ljummet Vatten
2 tsk Salt
2 Ägg
15-16 dl Vetemjöl Special
–
Börja med att lösa jästen i det ljumma vattnet, gärna i en bunke till din bakmaskin. Tillsätt sedan salt, ägg och mjöl.
Arbeta ihop till en ganska lös men smidig deg i ca 8 minuter på hög hastighet.
Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.
Sätt ugnen på 250°C och sätt in en baksten eller plåt mitt i ugnen.
Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i 4 delar.
Vrid ut baguetterna och lägg på bakplåtspapper, på en brödspade.
Var väldigt försiktig med degen så att du inte punkterar luftbubblorna som jäst upp under jästiden.
Sätt en oöm plåt i botten av ugnen och kasta in 0.5 dl vatten direkt efter du satt in bröden. Stäng luckan på en gång så att ångan blir kvar i ugnen.
Låt baguetterna gräddas i 250°C de första 5 minuterna.
Sänk sedan till 200°C och grädda baguetterna i ytterligare 15 minuter. Vänd gärna på dem mot slutet och grädda undersidan lite extra.
Låt baguetterna svalna på ett galler.
Lycka till! ♥
ska man lägga bagetten på den varma plåten. och en plåt under som man häller vatten på
Ja! Precis 🙂