N U T E L L A P I Z Z A . . . Ja, finns där något godare?
En enkel pizzabotten med Nutella och jordgubbar på. Så gott att jag typ dör. Typ.
Jag menar tänk dig själv. Pizza till efterrätt. Hur gott låter inte det? Och med hasselnötscreme & jordgubbar on top.
Nutellapizza, 2 st:
Topping:
Nutella & Jordgubbar
Pizzadeg:
10 g Jäst
1.5 dl Vatten, fingervarmt
1 tsk Strösocker
1 nypa Salt
1.5 msk Olivolja
3-4 dl Vetemjöl
–
Börja med att lösa jästen i vattnet.
Tillsätt resterande ingredienser – mjöl lite i taget.
Arbeta ihop en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 1 h.
Sätt ugnen på 250°C.
Dela degen i två delar och tryck ut varje till en pizza.
Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter, vänd på den och grädda lika länge igen.
Bred på Nutella direkt efter gräddning, låt svalna en aning och strö över jordgubbar.
Lycka till med din Nutellapizza! ♥