Hej raringar! Hoppas att ni har haft bästa helgen! Laddade för ny vecka?
Det är jag!! Har precis vinkat av sambon som är på väg till Finland och VM. Han har blivit frågad att köra två VM-tävlingar åt ett Yamaha-team. I finland kommande helg och i Sverige helgen efter det. Det var ett par år sedan han körde VM så det blir nog både roligt och svårt. :)) Idag fyller han år också! 26 år blir han, tänk att jag känt honom i över 7 år. Inte klokt att tiden går så himla fort.. I alla fall så firade vi honom ute vid Hjälmaren med picknick och tårta. Himmelsk Jordgubbstårta. Hans absoluta favvo.
Bilderna tog jag med telefonen! Det var så varmt så jag hann inte ta fram kameran innan vi var tvungna att ställa tårtan i bussen igen. Hehe. Men GOD var den! Så smarrig.
Denna tårta gjorde SUCCÉ förra året när jag publicerade receptet här. Och succén fortsätter även i år. Måååånga har bakat denna. Så himla roligt!
Himmelsk Jordgubbstårta, 10 bitar:
Anslag:
4 Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Potatismjöl
1 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
Anslag:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform 15cm med bakplåtspapper, höga kanter.
Smörj sedan botten & kanterna med smör och strö i kokos.
Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp i 5 minuter på högsta hastighet.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
Känn med en sticka, den ska vara torr.
Låt svalna en aning i formen innan du tar loss kanten och vänder ”kakan” upp och ned.
Låt svalna helt, plasta- och frys in i ett par h, över natten eller en längre tid.
Tag fram botten och dela den i tre delar medan den fortfarande är fryst.
Låt tina innan du fyller tårtan.
Fyllning:
Jordgubbsfyllning:
4 dl Vispgrädde
175 g Philadelphia
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljpulver
500 g Jordgubbar, i småbitar
–
Vispa grädden lagom hårt i en bunke.
Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått.
Rör om tills allt är jämnt blandat.
Tårta:
Börja med att lägga den tjockaste botten på en tårtbricka eller ett tårtfat.
Spritsa på ett tjockt lagen med fyllning och lägg sedan på nästa botten.
Upprepa igen och lägg på den sista tårtbotten.
Spritsa ut den sista fyllningen och bred ut jämnt över hela tårtan med en palett.
Dekorera valfritt. :))
Jamen eller hur!! :))
Hej! Kan jag göra klart hela tårtan ikväll om den ska ätas imorgon vid ca 15:00? 🙂
Hej! Absolut, det funkar! :)) Kram.
Tänkte baka denna till skolavslutningsfikat, känns perfekt.
Men ser i receptet att det är till en 15 cm form men min form är en normalstor springform, är 23 cm. Dubblar jag receptet då och det funkar fint tro?
Gäller både botten/anslag och fyllning.
Hej! Vad roligt. Ja, jag skulle rekommendera dig att dubbla mängden på anslag och fyllning! 🙂
Ha en fantastisk dag och lycka till med bakningen! Stor kram. <3
Hej!
Tänkte testa mig på att göra denna men dubbel som det står ovan. Men hur lång tid i ugnen behöver den då tror du?
Trevlig sommar!
Hej! Vad roligt! En tårtbotten behöver oftast mellan 30-40 minuter. Så kika in i ugnen när den börjar se färdig ut. 🙂 Stor kram & tack detsamma! :))
Hej!
Jag tänkte göra denna till en doptårta om det går dvs. Jag funderar mest på om det går att hacka jordgubbarna så pass små så att det går att spritsa rosor som dekoration och om fyllningen går att färga rosa, vad tror du? ☺️
Ha en trevlig midsommar!
Hej fina du! Ja, det funkar fint. Se till bara så att jordgubbarna inte är för blöta, för då finns det en risk att fyllningen inte håller sin form riktigt. Att färga rosa är inga problem. 🙂 Ha en superfin midsommar du också! Kram <3
Hej! Bakade denna tårtan och den blev supergod! Tack för ett jättebra recept! Jag gjorde dock en egen variant med limecurd-fyllning- blev toppenbra! 😀 (Finns på bloggen om du vill kika).
Hälsningar
Sabina
http://www.varldensgodaste.com
Men åh, vad roligt! Jag kikade in. Så fin blogg du har! Stor kram, ha en fin dag. <3
Hejsan fina Frida!! Jag tänkte baka denna tårta till min mammas födelsedag och undrar hur lång tid innan servering som jag kan ”spritsa” tårtan och lägga på fyllning? Hur ska jag förvara tårtan när den är färdig spritsad och hur länge håller den?
Tacksam för svar. Hoppas du får en superbra dag 🙂 Kram Amanda
Jag gjorde denna nu i påsk och vilken succé det blev. Jag gjorde 1 tårta som du gjort med jordgubbar och 1 med chokladbottnar och samma fyllning fast med hallon istället för jordgubbar. Den blev supergod dem oxå. Stort tack för ett toppen recept, denna kommer jag absolut baka igen.
Hej! Vad roligt att höra! Ska absolut prova med choklad & hallon! 🙂 Kram. <3
Hej. Skulle göra denna tårta i helgen till våra tvillingars 2 årskalas men fyllningen blev så rinnig att det blev pannkaka av alltihop så den hamna i soporna. Gjorde en ny botten och satte fyllningen endast mellan tårtbottnarna och vispade upp grädde som jag satte ovanpå kakan. Hade frusna jordgubbar som jag hackat så kanske var d det som var bekymmret. Eller borde jag vispat grädden längre. Men kakan blev god hur som helst men skulle varit godare ifall plan A skulle lyckats. Ska pröva igen med färska jordgubbar i sommar. Tack för bra blogg o fina recept!