Kladdkakor och Brownies

POLLYKLADDKAKA

Hej fina ni! Har ni en fin Mors dag? Största kramen till alla fantastiska mammor där ute. Hoppas att ni blir extra firade idag. <3

Jag ska fira min mamma imorgon eftersom att hon jobbar hela dagen idag. Har bakat en smarrig Pollykladdkaka som vi ska fika på. Sååå god!

POLLYKLADDKAKA2Denna Kladdkaka är alltså proppfull med härligt seg Polly.

POLLYKLADDKAKAMed lite lättvispad grädde & färska Jordgubbar så kommer denna Pollykladdkaka att göra succé på alla kalas och högtider.

Pollykladdkaka, 8-10 bitar:
100 g Smör
2 Ägg
2 dl Strösocker
1.5 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker
1 krm Salt
1 påse Polly

Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra- samt bröa en springform, 15 cm.
Smält smöret i en medelstor kastrull och tag sedan bort från värmen. Rör ner ägg, strösocker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ihop en jämn smet.
Tillsätt Polly.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Låt svalna en stund innan du ställer Pollykladdkakan i kylskåpet i minst 3 h.
Servera gärna med lättvispad grädde och färska bär.

POLLYKLADDKAKA3Hoppas det ska smaka! ♥

Tips på fler Kladdkakor:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
7 years ago

Hej frida! Jag tänkte baka denna kakan till ett kalas i helgen men måste göra ganska många. undrar därför om de går att frysa in och sedan ta ut samma dag de ska ätas? 🙂

Med vänlig hälsning,
Johanna

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Johanna
7 years ago

Hej! Vad rolgit. Det funkar. Låt de tina ordentligt i rumstemperatur och värm eventuellt på dem en snabbis i varm ugn. 🙂 Kram!

Märta
Märta
7 years ago

Ett tips om man gör kakor/bakverk med godis, är att kolla lösviktgodiset i butiken. Jag köper alltid Polly/dumle m.m. i lösvikt, då det blir väldigt mycket billigare!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Märta
7 years ago

Helt klart ett toppenbra tips!! Ha en fin kväll, kram <3

Sofia
6 years ago

Hur, mycket Polly skall det vara i Pollykladdkakan, du har skrivit en påse, men de är ju olika stora?

Med vänlig hälsning, Sofia

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
6 years ago

Den ”normalstora” påsen! Kram <3

Nästa inlägg

13 TÅRTOR TILL MORS DAG

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x