Bröd

RABARBERBRÖD

Hej raringar! Här öser det ner och jag beskådar den gråaste himmel jag någonsin sett. Blåser kallt gör det också! Igår gick jag barbent iklädd sommarklänning, idag har jag jeans, raggsockor och stickad tjocktröja. Kontraster mina vänner.

Jag har precis ätit lunch, det blev en lättare lunch idag. rostat Rabarberbröd med lite marmelad på. SÅ himla gott. Varför har jag inte bakat Rabarberbröd tidigare?

RABARBERBRÖDDet är ett vanligt rostbröd, som en Formfranska med bitar av lite syrlig Rabarber i. Blir perfekt när det rostas!

RABARBERBRÖD2Brödet blir inte sådär smuligt som många hembakade bröd kan bli. Det håller ihop superfint när man skär i det och blir saftigt av rabarbern.

Rabarberbröd, 2 limpor:
25 g Jäst
5 dl Vatten
9-10 dl Vetemjöl
2 dl Durummjöl
0.25 dl Olivolja
0.5 msk Salt
2 Rabarberstjälkar

Smula jästen i en bunke och blanda ner fingervarmt vatten, durum, vetemjöl, olivolja och salt. Kör i din bakassistent i 10 minuter på låg hastighet. Hacka rabarbern och arbeta in den för hand. Låt degen jäsa i 1 h under bakduk.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i två delar och forma till limpor.
Klä två limpformar med bakplåtspapper och lägg ner degarna. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter – sätt ugnen på 225°C.
Grädda bröden mitt i ugnen i 40 minuter, akta så att de inte bränns på ytan – lägg på aluminiumfolie om du behöver.
Tag ut och låt svalna en aning innan du lyfter bröden ur formarna. Låt svalna helt innan du skär i limporna.

Tips: Blir godast att Rosta. 

RABARBERBRÖD6Såhär gjorde jag innan jag gav bort en av limporna.. :))

Tips på andra bröd:
Skogaholmslimpa
Knådfria frallor på endast 4 ingredienser
Barkis
Grov filmjölkslimpa
Rustika Baguetter
Grytbröd
Pizzasticks
Vallmofrallor

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

HEMGJORD SLUSH

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x