Tårtor

HIMMELSK JORDGUBBSRULLTÅRTA

Hello finisar! Hoppas att ni mår bra.
Idag tänkte jag dela med mig av en Himmelsk Jordgubbstårta 2.0. En Himmelsk Jordgubbsrulltårta. JA den är urgod! Ni minns väl min Himmelska Jordgubbstårta som gjorde SUCCÉ förra året? Detta är som en uppgraderad version. Den är enklare att baka, tar mindre tid och blir supersaftig och minst lika god som själva tårtan.

HIMMELSK JORDGUBBSRULLTÅRTA2Av denna tårta blir det 10 bitar. Hur praktiskt är inte det då – att man kan räkna ut hur många som kan äta av den och veta att alla får lika stora bitar. :))

HIMMELSK JORDGUBBSRULLTÅRTA4Jag dekorerade med färska bär och ätbara blommor. Såå fint!

HIMMELSK JORDGUBBSRULLTÅRTA1Om ni gillar min Himmelska Jordgubbstårta så kommer ni älska denna. Smaken är ju densamma men botten är mycket godare!

Himmelsk Jordgubbsrulltårta, 10 bitar:

Fyllning:
2 dl Vispgrädde
85 g Philadelphiaost
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljpulver
200 g Hackade Jordgubbar

Vispa upp grädden.
Rör ihop philadelphia med florsocker och vaniljpulver.
Vänd ner ostblandningen i grädden och tillsätt jordgubbarna.

Tårtbotten:
3 Ägg
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vetemjöl
0.5 dl Potatismjöl
1 msk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
1.5 msk Mjölk
1 Lime – rivet skal + 1 tsk Saft

Börja med att sätta ugnen på 225°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ner mjölk och limeskal- samt saft.
Bred ut smeten på plåten och grädda botten mitt i ugnen i ca. 5 minuter. Strö socker på ytan direkt efter gräddning och stjälp upp botten på nytt bakplåtspapper. Drag bort pappret som sitter fast i botten och låt svalna. Gör fyllningen och bred den jämnt över botten.
Rulla ihop till en tight rulle. Skär 10 jämnstora bitar och lägg fyra på ett tårtfat, lägg sedan på tre, två och en sista högst upp. Dekorera med färska bär och blommor.

HIMMELSK JORDGUBBSRULLTÅRTA3

Tips på andra tårtor:
Himmelsk Jordgubbstårta
Prinsessrulltårta
Kärleksmumstårta
Gräddtårta med Jordgubbar
Citron- och Jordgubbstårta
Tårta i ett glas
Himmelsk Marängtårta

 

 

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
5 years ago

Bakade den här nu på mors-dag och herregud vilken succé det gjorde! Blev så mycket fyllning så att jag inte lyckades rulla ihop den särskilt snyggt, men det är ju fyllningen som är det godaste och smaken som räknas 😉 Mamma bad till och med mig att baka en till hennes jobb nästa vecka, ett bra betyg!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Johanna
5 years ago

Men vad roligt att höra! Aaah, jag vet. Det är lite mycket fyllning men vad tusan! Fyllningen är ju bäst! 🙂 Vilket toppenbetyg!! Kram fina du! <3

Elin
Elin
3 years ago

Hej, går det att byta ut all vetemjöl mot potatismjöl i rulltårtan för att göra den glutenfri? Ska bjuda på fika på jobbet och då måste det vara glutenfritt….
Använder du äkta vaniljpulver?
Jag gjorde tårtan i helgen, den smakade såå bra! Men den blev ju lite gråaktig av vaniljen! =O

Bra jobbat med din fina blogg!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elin
3 years ago

Hej! Ja, jag har inte provat själv men har hört från många läsare att det ska funka. Pulvret kan du byta mot vaniljsocker, det går lika bra och då blir den finare i färgen 🙂 Kram! <3

Nästa inlägg

RABARBERBRÖD

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x