God morgon finisar! ♥
Idag började jag dagen med lite Yoga hemma i vardagsrummet. Vi har ett vardagsrum stort som en salong (nästan) och igår möblerade jag om lite, så nu får jag plats att sträcka ut kroppen ordentligt. Nästa gång ska jag nog dra för gardinerna så att ingen ser in, haha..
Nu sitter jag och äter rostbröd med min ljuvliga Rabarbermarmelad. Det är verkligen SÅ himla gott!
Denna Rabarbermarmelad är inte sådär söt utan mer söt/fräsch. Jamen perfekt på rostat bröd.
Konsistensen blir superfin, precis som vilken marmelad som helst.
Rabarbermarmelad, ca. 1 liter:
500 g Rabarber, fint strimlad
500 g Syltsocker
–
Lägg rabarber och syltsocker i en kastrull.
Låt koka upp- och koka på medelhög värme i 7-8 minuter.
Häll upp marmeladen på varma, destillerade burkar.
Förslut burkarna direkt och låt svalna helt.
Förvaras mörkt och svalt, gärna i ett skafferi.
Lycka till med din Rabarbermarmelad! :))
Tack för receptet! 🙂 Hur får du den fina färgen på marmeladen? Min blir grön så ser mer ut som spy… Hahah
Jag använde rabarber som var riktigt röda i skalet! 🙂 Kram.
Frida, vad tror du om att riva skal från citron i marmeladen? Hur mycket tror du är lämpligt i så fall i receptet? Tack för inspirationen!