Saft, sylt & curd

RABARBERMARMELAD

God morgon finisar! ♥
Idag började jag dagen med lite Yoga hemma i vardagsrummet. Vi har ett vardagsrum stort som en salong (nästan) och igår möblerade jag om lite, så nu får jag plats att sträcka ut kroppen ordentligt. Nästa gång ska jag nog dra för gardinerna så att ingen ser in, haha..

Nu sitter jag och äter rostbröd med min ljuvliga Rabarbermarmelad. Det är verkligen SÅ himla gott!

RABARBERMARMELADDenna Rabarbermarmelad är inte sådär söt utan mer söt/fräsch. Jamen perfekt på rostat bröd.

RABARBERMARMELAD2Konsistensen blir superfin, precis som vilken marmelad som helst.

Rabarbermarmelad, ca. 1 liter:
500 g Rabarber, fint strimlad
500 g Syltsocker

Lägg rabarber och syltsocker i en kastrull.
Låt koka upp- och koka på medelhög värme i 7-8 minuter.
Häll upp marmeladen på varma, destillerade burkar.
Förslut burkarna direkt och låt svalna helt.
Förvaras mörkt och svalt, gärna i ett skafferi.

RABARBERMARMELAD5Lycka till med din Rabarbermarmelad! :))

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Leonie
Leonie
7 years ago

Tack för receptet! 🙂 Hur får du den fina färgen på marmeladen? Min blir grön så ser mer ut som spy… Hahah

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Leonie
7 years ago

Jag använde rabarber som var riktigt röda i skalet! 🙂 Kram.

Mona
Mona
10 months ago

Frida, vad tror du om att riva skal från citron i marmeladen? Hur mycket tror du är lämpligt i så fall i receptet? Tack för inspirationen!

Nästa inlägg

HIMMELSK MARÄNGTÅRTA

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x