Hello finisar!
Jag kan inte förstå att klockan endast är 14? Känns som att den är typ.. 20. Jag har visserligen knappt sovit i natt, klivit upp tidigt i morse och stått i köket i fem timmar nu. Tur är att jag nu hinner storstäda hemmet, möblera om lite, laga mat och koka saft innan klockan ens blivit 17. Skönt! Ska sedan kura upp mig i soffan med en bit Himmelsk Marängtårta och kolla på film resten av kvällen.
Ja, ni hörde rätt. Himmelsk Marängtårta. Det är nästan som min Himmelska Jordgubbstårta fast med Marängbottnar istället. Och så adderade jag Lemoncurd. MUMS!
Understa lagret är Lemoncurd och Lemoncurdgrädde. Översta är fyllningen till min Himmelska Jordgubbstårta. Sedan toppade jag med Jordgubbar och minimaränger.
Denna tårta svänger du ihop på 10 minuter. Och den blir så god att jag inte vet vad! Ljuvlig.
Himmelsk Marängtårta, 10 bitar:
2 Marängbottnar
4 dl Vispgrädde, vispad
2 dl Lemoncurd
1 dl Philadelphiaost
0.5 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
250 g färska Jordgubbar
Jordgubbar & Minimaränger som dekoration
–
Lägg marängbotten på ett tårtfat och bred på 1 dl Lemoncurd. Blanda resterande lemoncurd med hälften av den uppvispade grädden. Bred citrongrädden över lemoncurden.
Blanda philadelphiaost med florsocker och vaniljsocker.
Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda ner dem i ostblandningen. Rör ihop jordgubbsblandningen med resten av den vispade grädden.
Lägg nästa botten på citrongrädden och bred sedan ut jordgubbsgrädden. Toppa med färska jordgubbar & minimaränger.
Tips på fler Sommartårtor:
Himmelsk Jordgubbstårta
Prinsessrulltårta
Kärleksmumstårta
Gräddtårta med Jordgubbar
Citron- och Jordgubbstårta
Tårta i ett glas
Men åh vad gott! Detta MÅSTE jag ju prova! Sluuuuuurp….
Gott!! Hade tänkt göra likadant fast med hallon. Kanske i små portioner. Sen ska jag toppa det med bitar av din gudomliga fudge med center i!
Men alltså Wow! Mums!! <3
Hej!
Har du använt färdiga marängbottnar som du köpt i affären?
Jag har aldrig gjort egen men har heller aldrig köpt någon marängbotten heller. Kan tänka mig att en färdigköpt är hårdare än egengjord?
Om din är egengjord, hur gör du dem då? ☺️
Hej! Till denna tårta valde jag färdiga marängbottnar. Har gjort med egna också, och egna bottnar är lite hårdare än de färdiga som är mer “porösa”. Sök på “Marängtårta” i sökfältet här på bloggen så finner du recept på egen botten! Kram. <3
Tio minuter! Det kan jag väl aldrig tro. Marängbottnarna kräver ju bra mycket mer tid än så i ugnen.
Om du läser så ser du att detta är en tårta med redan färdiga marängbottnar! Om du dock väljer att baka dem själv är det givetvis ingen snabb-tårta. Dock kan du baka egna bottnar någon/ett par veckor i förväg och sedan är det bara att svänga ihop en tårta när du är sugen. 🙂
Jag vill gärna få svaret via e-post .
Via e-post
Hejsan!
Kan man förbereda denna helt eller blir de bäst o äta den direkt?
Kan man göra denna imorgon och äta den på lördag el blir den mjuk då? Med tanke på fyllningen
Hej, kan upplysa om att den bör ätas direkt. Jag hade den i kylen två timmar innan gästerna kom och när jag tog ut den var det bara en kladdig sörja, dock god men väldigt söt.
Man kan ju också varva grädde, lemoncurd och bär med små maränger i portionsformar strax innan serveringen.
Lena
Hej Frida, tusen tack för all bakinspiration du ger! Jag älskar den här tårtan och har gjort en variant av den här på min blogg, ta en titt här om du vill:
http://frokenturkos.se/blogg/2017/06/nationaldagstarta-med-svenska-flaggor-av-penseer/
Kram Leonor, Fröken Turkos
Hej! Men WOW! Den ser helt ljuvlig ut. <3
Och vilken himla mysig blogg du har, en ny favorit! Tack snälla för att du lämnade en kommentar. Blev så glad! Stor kram.
Hej
Jag jag använda en springform på 20 cm? Samt är bottnarna goda att göra dagen före? Lr blir dem godast samma dag? Tack för svar. Mvh Sarah
Hej! Ja, det kan du. Den enda skillnaden så är att botten inte blir riktigt lika hög, men det är ingen fara när det inte är någon jättestor skillnad. Du kan göra botten långt i förväg, frys gärna in den när den svalnat efter gräddning. Så blir det enklare att dela när den är halvtinad. 🙂 Kram!
Tack för receptet jag gjorde tårtan igår till ett avslutningsmöte i en arbetsgrupp jag sitter med i på jobbet. Jag gjorde den halvfärdig på morgonen och hade med mig “jordgubbsgrädden” bredvid och la på den vid själva serveringen. Det fungerade jättebra och alla tyckte den var jättegod. Ha en fin sommar och tack för alla härliga recept du delar med dig av, du är en stor källa till inspiration <3
Vad roligt att höra! Tack snälla för din kommentar, det gör mig superglad att du tog dig tid att skriva några rader. Ha en superfin sommar du också. Stor kram. <3
Tack för härligt recept! Jag har bakat den gånger och gjort egen marängbotten båda gångerna – rekommenderas! Andra gången tog jag bort florsockret helt – tyckte den var väl söt första gången och det blev lyckat! Rekommenderas det med! Köpte färdig Lemon curd, skippade maränger på toppen.
Sååå god!!
Tack för inspirationen!
Tack snälla för din kommentar och superbra tips!! Stor kram. <3
Åhhh magisk ju! Måste testa! Tack! Tror du att det skulle vara gott att garnera med vindruvor också?
Det tror jag absolut!! 🙂 Kram!
Hej! Låter jättegott!
Undrar som de andra, om man gör den dagen innan, blir det en “kladdig sörja” då, som någon skrev?