Tårtor

HIMMELSK MARÄNGTÅRTA

Hello finisar!
Jag kan inte förstå att klockan endast är 14? Känns som att den är typ.. 20. Jag har visserligen knappt sovit i natt, klivit upp tidigt i morse och stått i köket i fem timmar nu. Tur är att jag nu hinner storstäda hemmet, möblera om lite, laga mat och koka saft innan klockan ens blivit 17. Skönt! Ska sedan kura upp mig i soffan med en bit Himmelsk Marängtårta och kolla på film resten av kvällen.

Ja, ni hörde rätt. Himmelsk Marängtårta. Det är nästan som min Himmelska Jordgubbstårta fast med Marängbottnar istället. Och så adderade jag Lemoncurd. MUMS!

HIMMELSK MARÄNGTÅRTA9Understa lagret är Lemoncurd och Lemoncurdgrädde. Översta är fyllningen till min Himmelska Jordgubbstårta. Sedan toppade jag med Jordgubbar och minimaränger.

HIMMELSK MARÄNGTÅRTA2Denna tårta svänger du ihop på 10 minuter. Och den blir så god att jag inte vet vad! Ljuvlig.

HIMMELSK MARÄNGTÅRTA5

Himmelsk Marängtårta, 10 bitar:
2 Marängbottnar
4 dl Vispgrädde, vispad
2 dl Lemoncurd
1 dl Philadelphiaost
0.5 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
250 g färska Jordgubbar
Jordgubbar & Minimaränger som dekoration

Lägg marängbotten på ett tårtfat och bred på 1 dl Lemoncurd. Blanda resterande lemoncurd med hälften av den uppvispade grädden. Bred citrongrädden över lemoncurden.
Blanda philadelphiaost med florsocker och vaniljsocker.
Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda ner dem i ostblandningen. Rör ihop jordgubbsblandningen med resten av den vispade grädden.
Lägg nästa botten på citrongrädden och bred sedan ut jordgubbsgrädden. Toppa med färska jordgubbar & minimaränger.

HIMMELSK MARÄNGTÅRTA8

Tips på fler Sommartårtor:
Himmelsk Jordgubbstårta
Prinsessrulltårta
Kärleksmumstårta
Gräddtårta med Jordgubbar
Citron- och Jordgubbstårta
Tårta i ett glas

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amanda Bloom - Gravid med enäggstvillingar
7 years ago

Men åh vad gott! Detta MÅSTE jag ju prova! Sluuuuuurp….

Saga
Saga
7 years ago

Gott!! Hade tänkt göra likadant fast med hallon. Kanske i små portioner. Sen ska jag toppa det med bitar av din gudomliga fudge med center i!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Saga
7 years ago

Men alltså Wow! Mums!! <3

Louise
Louise
7 years ago

Hej!
Har du använt färdiga marängbottnar som du köpt i affären?
Jag har aldrig gjort egen men har heller aldrig köpt någon marängbotten heller. Kan tänka mig att en färdigköpt är hårdare än egengjord?
Om din är egengjord, hur gör du dem då? ☺️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Louise
7 years ago

Hej! Till denna tårta valde jag färdiga marängbottnar. Har gjort med egna också, och egna bottnar är lite hårdare än de färdiga som är mer ”porösa”. Sök på ”Marängtårta” i sökfältet här på bloggen så finner du recept på egen botten! Kram. <3

Maria
Maria
7 years ago

Tio minuter! Det kan jag väl aldrig tro. Marängbottnarna kräver ju bra mycket mer tid än så i ugnen.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
7 years ago

Om du läser så ser du att detta är en tårta med redan färdiga marängbottnar! Om du dock väljer att baka dem själv är det givetvis ingen snabb-tårta. Dock kan du baka egna bottnar någon/ett par veckor i förväg och sedan är det bara att svänga ihop en tårta när du är sugen. 🙂

Karin
7 years ago

Jag vill gärna få svaret via e-post .

Karin
7 years ago

Via e-post

Linda
Linda
7 years ago

Hejsan!
Kan man förbereda denna helt eller blir de bäst o äta den direkt?

Ami
Ami
7 years ago

Kan man göra denna imorgon och äta den på lördag el blir den mjuk då? Med tanke på fyllningen

Lena Dahlström
Lena Dahlström
7 years ago

Hej, kan upplysa om att den bör ätas direkt. Jag hade den i kylen två timmar innan gästerna kom och när jag tog ut den var det bara en kladdig sörja, dock god men väldigt söt.
Man kan ju också varva grädde, lemoncurd och bär med små maränger i portionsformar strax innan serveringen.
Lena

Leonor
6 years ago

Hej Frida, tusen tack för all bakinspiration du ger! Jag älskar den här tårtan och har gjort en variant av den här på min blogg, ta en titt här om du vill:
http://frokenturkos.se/blogg/2017/06/nationaldagstarta-med-svenska-flaggor-av-penseer/
Kram Leonor, Fröken Turkos

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Leonor
6 years ago

Hej! Men WOW! Den ser helt ljuvlig ut. <3
Och vilken himla mysig blogg du har, en ny favorit! Tack snälla för att du lämnade en kommentar. Blev så glad! Stor kram.

Sarah
Sarah
6 years ago

Hej
Jag jag använda en springform på 20 cm? Samt är bottnarna goda att göra dagen före? Lr blir dem godast samma dag? Tack för svar. Mvh Sarah

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sarah
6 years ago

Hej! Ja, det kan du. Den enda skillnaden så är att botten inte blir riktigt lika hög, men det är ingen fara när det inte är någon jättestor skillnad. Du kan göra botten långt i förväg, frys gärna in den när den svalnat efter gräddning. Så blir det enklare att dela när den är halvtinad. 🙂 Kram!

Malin
Malin
6 years ago

Tack för receptet jag gjorde tårtan igår till ett avslutningsmöte i en arbetsgrupp jag sitter med i på jobbet. Jag gjorde den halvfärdig på morgonen och hade med mig ”jordgubbsgrädden” bredvid och la på den vid själva serveringen. Det fungerade jättebra och alla tyckte den var jättegod. Ha en fin sommar och tack för alla härliga recept du delar med dig av, du är en stor källa till inspiration <3

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
6 years ago

Vad roligt att höra! Tack snälla för din kommentar, det gör mig superglad att du tog dig tid att skriva några rader. Ha en superfin sommar du också. Stor kram. <3

Cecilia
Cecilia
6 years ago

Tack för härligt recept! Jag har bakat den gånger och gjort egen marängbotten båda gångerna – rekommenderas! Andra gången tog jag bort florsockret helt – tyckte den var väl söt första gången och det blev lyckat! Rekommenderas det med! Köpte färdig Lemon curd, skippade maränger på toppen.
Sååå god!!
Tack för inspirationen!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Cecilia
6 years ago

Tack snälla för din kommentar och superbra tips!! Stor kram. <3

Malin
Malin
6 years ago

Åhhh magisk ju! Måste testa! Tack! Tror du att det skulle vara gott att garnera med vindruvor också?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
6 years ago

Det tror jag absolut!! 🙂 Kram!

Elin
Elin
5 years ago

Hej! Låter jättegott!
Undrar som de andra, om man gör den dagen innan, blir det en ”kladdig sörja” då, som någon skrev?

Nästa inlägg

MUSTIG KÖTTGRYTA

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x