Mat

MUSTIG KÖTTGRYTA

Hello!
Vad passar bättre en sådan här söndag än ett riktigt långkok? I form av en Mustig Köttgryta. Alltså åh det är ju bara SÅ himla gott! Jag älskar köttgrytor som får puttra så långe på spisen att köttet nästan faller isär.

MUSTIG KÖTTGRYTA5Ibland gör vi så att vi kokar grytan för sig och potatisen för sig. Sedan kokar vi ihop en god gräddsås av buljongen. Men denna gång fick potatisen koka med i grytan mot slutet. Potatisen får ju en sådan himla fin och god smak av det!

MUSTIG KÖTTGRYTAAtt göra en köttgryta efter ett recept är inte nödvändigt egentligen. Att ha en grund att gå efter kan vara bra, men annars är det fritt fram att ta det som finns hemma och slänga ner i grytan. Ett bra sätt att göra sig av med grönsaker som börjar bli mjuka.

MUSTIG KÖTTGRYTA4

Mustig Köttgryta, 4 port:
500 g Grytbitar av nöt
Salt & Svartpeppar
3 stora Paprikor, grovt delade
1 stor Gul lök, grovt hackad
3 Vitlöksklyftor, finriven
0.5 st Chili, finhackad
Färsk Timjan efter smak
4 dl Öl – Jag använde Porter
Vatten
3 st Lagerblad
2 st Köttbuljongtärningar
8-10 Potatisar i bitar

Börja med att hetta upp en gryta med en klick smör i.
Fräs köttbitarna till de fått en fin yta på alla sidor, krydda med salt och peppar.
Tillsätt paprika, lök, vitlök och chili – låt fräsa ihop tills löken blivit mjuk. Häll på öl och fyll sedan med vatten tills det täcker köttet. Lägg i lagerblad, timjan och köttbuljongtärningar.
Låt puttra under lock på svar värme i 4-5 timmar.
Tillsätt potatisbitarna och låt koka under lock i ca. 30 minuter. Serveras gärna med en klick crème fraîche.

MUSTIG KÖTTGRYTA1Smaklig måltid. ♥

Ett tips på någonting annat som ni kan göra i en gryta är att baka bröd. Kika in mitt enkla recept på Grytbröd. Passar perfekt till bland annat köttgrytor. Kram! :))

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
fridasbakblogg
fridasbakblogg
7 years ago

Åh, hoppas det smakar!! 🙂 Kram & Trevlig kväll! <3

kaffekunnig
6 years ago

Portergryta är ju en favorit här hemma 😀

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  kaffekunnig
6 years ago

Underbart!

Mats Högberg
Mats Högberg
6 years ago

Nu puttrar det på spisen. Men 4 – 5 timmar?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mats Högberg
6 years ago

Det kan du välja själv! Jag älskar långkokta grytor. 🙂

Stefan
Stefan
5 years ago

Underbart gryta, precis vad jag var sugen på idag!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Stefan
5 years ago

Vad roligt att höra! Kram till dig!

Emilia
Emilia
4 years ago

Hej!
Om man inte gillar öl, kan man ändå ha i öl i receptet? Kommer det smaka öl? Eller kan jag ersätta det med något?

Mvh,
Emilia

Staffan
Staffan
3 years ago

Doftar gott i hela huset nu när det puttrar på spisen!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Staffan
3 years ago

Kul att höra!! <3

Nästa inlägg

SÖNDAGSBRUNCH

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x