Hej på er! Mår ni bra?
Såhär i Rabarbertider är det hög tid att vi tar tillvara på all rabarber som vi kan, eller hur? Jag älskar rabarber och gör gärna Saft, sylt, marmelad, bakar pajer, kakor och allt möjligt med de goda stjälkarna. Idag tänkte jag dela med mig av en toppengod Rabarbersmulpaj. En paj med extra mycket smuldeg, precis som jag vill ha det. :))
Jamen kolla så mycket smuldeg! Visst är det godast så?
Denna paj blev verkligen saftig och god! En ny favorit helt klart.
Rabarbersmulpaj 10 port:
500 g Rabarber
1 msk Potatismjöl
2 tsk Kardemumma
0.5 – 1 dl Strösocker – beroende på rabarberns syrlighet
–
250 g Smör
3 dl Vetemjöl
3 dl Havregryn
1 dl Farinsocker
–
Börja med att sätta ugnen på 200°C och smöra en ugnsfast pajform.
Skölj rabarbern och skär den i skivor. Lägg i pajformen och tillsätt potatismjöl, kardemumma och strösocker efter smak. Rör om med en sked tills allt blandats ordentligt, ställ åt sidan.
Arbeta ihop smör, vetemjöl, havregryn och farinsocker till en smulig deg.
Lägg degen över rabarbern.
Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Servera gärna med Vaniljvisp.
Tips på andra Pajer:
Smulpaj med Blåbär & Citron
Jordgubbspaj med Mandelspån
Key Lime Paj- klubbor
Snabb Hallonsmulpaj
Strawtoffeepaj
Mini-Citrontartletter
Mini-Äppelpajer
Hallonsmulpaj
Äppelpaj med Marängtäcke
Choklad- och Rabarbercobbler