God morgon finisar!
Tusen tack för alla mail, kommentarer & meddelanden igår. Ni är verkligen såå fina allihopa! Jag ska sätta mig ner senare ikväll och svara på varenda kommentar & mail. Men innan dess tänkte jag dela med mig av ett recept på suuuuupersaftiga Bullar i långpanna. De är bara SÅ goda!
Det är liksom inte mycket som går upp emot en plåt med nygräddade, ljumma bullar och ett glas kall saft. Jag älskar det!
Detta är Vaniljbullar som ni kanske ser på de svarta små vaniljfröna. Mina favoriter all time!
Bullar i långpanna 30 st:
3.5 dl Mjölk, kall
1.5 dl Vispgrädde, kall
50 g Jäst, färsk
1 dl Vit sirap
2 msk Kardemumma, mortlad
1 Ägg
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
150 g Smör, rumsvarmt
12-15 dl Vetemjöl
Fyllning:
200 g Smör, väldigt mjukt
1.5 dl Farinsocker
2 tsk Vaniljpulver eller 2-3 msk Kanel för kanelbullar
Vispa ihop till en slät smet
Sockerlag:
1.5 dl Vatten
1.5 dl Strösocker
–
Koka ihop på medelhög värme till en sockerlag.
Gör så här:
Börja med bulldegen:
Tillsätt alla ingredienser i en bunke till din bakmaskin.
Arbeta degen på låg hastighet i 2-3 minuter, öka sedan till medelhög hastighet och kör maskinen i 10 minuter. – Knåda för hand dubbelt så länge.
Sätt bunken i kylskåpen och gör fyllningen under tiden.
Klä en plåt med bakplåtspapper
Tag ut degen ur kylskåpet och kavla ut den på lätt mjölad arbetsbänk.
Bred på fyllningen och rulla ihop degen från långsidan.
Skär 30 jämnstora bitar av rullen och placera ut med mellanrum på plåten.
Låt jäsa i rumstemperatur i 1 h och sätt sedan ugnen på 225°C.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Pensla på sockerlag direkt du tagit ut bullarna ur ugnen och strö sedan på pärlsocker. Förpacka bullarna i plastpåsar när de svalnat helt. Går utmärkt att frysa in!
Lycka till med Bullbaket & ha en fin lördag! Kram. ♥
Tips på andra bullar:
Saftiga Kanelbullar
Saftiga Vaniljbullar
Saffransbullar med Vanilj
Saffransbullar med Apelsin
Kardemummabullar
Desirébullar
Nutellabullar