God dag raringar! Är ni ute i solen och njuter?
Vi har det superbra. Sitter med hundarna på gräset hos svärmor och myser.
Jag kom på att jag bara måste tipsa er om mina saftiga Rabarbermuffins med vit choklad som är så goda att de är värda att dö för.
Dessa Rabarbermuffins med Vit choklad blir härligt saftiga av rabarbern. Med en syrlig ton möts rabarbern av en söt Vit choklad. Mums!
Likt de flesta muffins så tar det knappt ingen tid alls att svänga ihop dessa.
Rabarbermuffins med Vit choklad, 10 st:
200 g grovhackad Rabarber + 1 msk Strösocker
100 g Smör, rumstempererat
1.25 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 Ägg
1 dl Filmjölk
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
2.5 dl Vetemjöl
1 dl Chokladknappar, vita
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda rabarber med 1 msk strösocker i en skål, ställ åt sidan.
Rör smör, strösocker och vaniljsocker krämigt i en bunke.
Vispa ner ett ägg i taget och tillsätt sedan filmjölken.
Sikta ner bakpulver, bikarbonat och vetemjöl. Rör ihop till en klumpfri smet. Tillsätt hälften av rabarbern och all choklad.
Fördela smeten i muffinsformarna, 3/4 i varje form.
Toppa med den sista rabarbern.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Tips på andra muffins:
Chokladmuffins med Kolatäcke
Choklad- och Tobleronemuffins
McDonald’smuffins
Stora Choklad- och Dumlemuffins
Kärleksmuffins
Kladdkakemuffins med grädde & jordgubbar
Mini-cupcakes med Hallon- och Jordgubbsfrosting
Blåbärsmuffins
Hej fina Lovisa! Tusen tack. Vad glad jag blir. 🙂 Stor kram!