Småkakor

Kanelbullesnittar

Hej! Släpp allt ni har i händerna!! Spring in i köket, plocka fram lite ingredienser och baka Kanelbullesnittar

I morse när jag pratade med min pappa i telefonen så berättade jag att jag har beställning x2 på Bullar. Och precis när jag sade ”Kanelbullar” så kom jag på vad jag skulle baka idag. Sade hejdå till pappa och satte igång i köket. Resultatet? BÄST!

KanelbullesnittarDessa är bara SÅ goda! De smakar precis som en Kanelbulle. Ja, det är svårt att förklara. Men prova! Ni kommer inte bli besvikna.

 

Det är ju inte bara otroligt gott med Snittkakor, utan även väldigt enkelt att baka. Kanske enklaste småkakan? Många kakor blir det ju också.

 

Kanelbullesnittar, ca. 25 st:
150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk  Kardemumma, malen
1.5 tsk Kanel, malen
+ Pärlsocker
+ 1 Ägg

Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning.
Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.

 

Kanelbullesnittar3Kakorna förvaras i en kakburk. Går även utmärkt att frysa. :))

 

Tips på andra Snittkakor:
Klassiska Kolasnittar
Snickerssnittar
Sega Dumlesnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar

 

Lycka till med kakbaket! Kram ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

31 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marike
8 years ago

Ska testas så fort jag kommer till Sverige och får tag på lite sirap! 😀

Lotta
Lotta
8 years ago

Såå gott! Måste testas!

Linda
Linda
8 years ago

Men vad gott det ser ut! Provbaka snarast. Har precis blivit tipsad av en kompis om en ny bloggplattform. På http://lyx.se/. Så nu är jag också sugen på att börja blogga.. men först baka snittar tror jag bestämt. 🙂

Sandra
Sandra
7 years ago

Mycket goda. Men mina flyter inte ut så som det ser ut som dina har gjort. Dom stannar i exakt samma form som när jag sätter in dom. Måste man platta till dom helt så de blir som dina längder eller gör jag något fel?

Anneli
Anneli
7 years ago

Samma för mig. Dom flyter nästan inte ut någonting alls. Och 10 minuter i ugn blev alldeles för lite tid. Smakade mest bara deg efteråt. Skar upp dem och fick grädda dem en andra gång (10 min till).

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anneli
7 years ago

Det låter jättekonstigt! Men kom att tänka på att det kanske är så att ditt smör är väldigt kallt? Knådar du degen ordentligt så att den blir mjuk och lätt att arbeta med? 🙂 Kram.

Camilla
Camilla
7 years ago

Hej.
Använder du ”vanlig” ugn eller är det varmluft?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Camilla
7 years ago

Alltid vanlig om inget annat anges i receptet! 🙂 Kram!

Lotta Läth
Lotta Läth
7 years ago

Dessa var lätta och snabba att göra och föll alla i familjen i smaken. Görs gärna fler gånger.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta Läth
7 years ago

Vad roligt att höra!! 🙂

Nettan
Nettan
7 years ago

Så himlans goda och så enkelt att göra

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Nettan
7 years ago

Vad roligt att du gillar dem!! Kram <3

Sara
Sara
6 years ago

Om man ska göra dessa äggfria, kan man skippa penslingen eller finns de nå annat man kan pensla med?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
6 years ago

Du kan pensla med mjölk eller lite vatten också! Eller skippa den helt. 🙂 kram!

Sussie Borg
Sussie Borg
6 years ago

Jätteglad att jag hittade detta receptet! Det är bland de godast kakor jag bakat, enkelt och snabbt gjort också. Mina ungdomar hemma älskar dem, de är försvinnande goda

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sussie Borg
6 years ago

Vad roligt att höra!! 🙂

Sussie+Borg
Sussie+Borg
6 years ago

Nu var det dags igen, tredje gången sen jag hittade receptet här, 3 oktober, tack Frida! Ungdomarna hemma bara älskar dessa ljuvliga snittar som bara smälter i munnen

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sussie+Borg
6 years ago

Men åh, vad roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig! Kram <3

Tyra
Tyra
6 years ago

Supergoda!

Anna
Anna
6 years ago

Super goda! Jag var nyfiken på dom andra snittkakorna men dom länkarna funkar inte

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
6 years ago

Oj, funkar de inte? Ska genast kika på det! Tack. Kram <3

Gunilla
Gunilla
Reply to  Frida Skattberg
5 years ago

Länkarna fungerar fortfarande inte…

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Gunilla
5 years ago

Nu har jag fixat det! Så nu funkar alla länkar. Tack snälla för påminnelsen! Stor kram <3

H
H
6 years ago

Måste bara säga att jag älskar de här kakorna! Har gjort dem många gånger och alla älskar dem och frågar efter receptet 🙂 kram!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  H
6 years ago

Visst är de goda! Vad roligt att höra. Stor kram <3

Linda
Linda
6 years ago

Mumsfillibabba :).

review
5 years ago

Hej!
vad kan man använda istället för sirap?

Malin
Malin
5 years ago

Mina flyter inte ut, knappt nånting alls. Vad har gått fel? ‍♀️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
5 years ago

Låter som för mycket mjöl? Ibland blir måttet packat med för mycket mjöl när man skopar upp det.. Kram!

Sandra Adegren
Sandra Adegren
4 years ago

Mina flöt inte heller ut. Vägde mjölet, hade rumsvarmt smör och knådade degen ordentligt. Upplevde också att 10 min var alldeles för kort tid i ugnen. Men goda var de

Malin Björnsson
Malin Björnsson
4 years ago

Är det 175 grader i varmluftsugn eller vilken temperatur ska jag ha då?! 🙂

Nästa inlägg

Brownieskålar med Kakdeg

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x