Hej! Släpp allt ni har i händerna!! Spring in i köket, plocka fram lite ingredienser och baka Kanelbullesnittar.
I morse när jag pratade med min pappa i telefonen så berättade jag att jag har beställning x2 på Bullar. Och precis när jag sade “Kanelbullar” så kom jag på vad jag skulle baka idag. Sade hejdå till pappa och satte igång i köket. Resultatet? BÄST!
Dessa är bara SÅ goda! De smakar precis som en Kanelbulle. Ja, det är svårt att förklara. Men prova! Ni kommer inte bli besvikna.
Det är ju inte bara otroligt gott med Snittkakor, utan även väldigt enkelt att baka. Kanske enklaste småkakan? Många kakor blir det ju också.
Kanelbullesnittar, ca. 25 st:
150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Kardemumma, malen
1.5 tsk Kanel, malen
+ Pärlsocker
+ 1 Ägg
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning.
Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Kakorna förvaras i en kakburk. Går även utmärkt att frysa. :))
Tips på andra Snittkakor:
Klassiska Kolasnittar
Snickerssnittar
Sega Dumlesnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar
Lycka till med kakbaket! Kram ♥
Ska testas så fort jag kommer till Sverige och får tag på lite sirap! 😀
Såå gott! Måste testas!
Men vad gott det ser ut! Provbaka snarast. Har precis blivit tipsad av en kompis om en ny bloggplattform. På http://lyx.se/. Så nu är jag också sugen på att börja blogga.. men först baka snittar tror jag bestämt. 🙂
Mycket goda. Men mina flyter inte ut så som det ser ut som dina har gjort. Dom stannar i exakt samma form som när jag sätter in dom. Måste man platta till dom helt så de blir som dina längder eller gör jag något fel?
Samma för mig. Dom flyter nästan inte ut någonting alls. Och 10 minuter i ugn blev alldeles för lite tid. Smakade mest bara deg efteråt. Skar upp dem och fick grädda dem en andra gång (10 min till).
Det låter jättekonstigt! Men kom att tänka på att det kanske är så att ditt smör är väldigt kallt? Knådar du degen ordentligt så att den blir mjuk och lätt att arbeta med? 🙂 Kram.
Hej.
Använder du “vanlig” ugn eller är det varmluft?
Alltid vanlig om inget annat anges i receptet! 🙂 Kram!
Dessa var lätta och snabba att göra och föll alla i familjen i smaken. Görs gärna fler gånger.
Vad roligt att höra!! 🙂
Så himlans goda och så enkelt att göra
Vad roligt att du gillar dem!! Kram <3
Om man ska göra dessa äggfria, kan man skippa penslingen eller finns de nå annat man kan pensla med?
Du kan pensla med mjölk eller lite vatten också! Eller skippa den helt. 🙂 kram!
Jätteglad att jag hittade detta receptet! Det är bland de godast kakor jag bakat, enkelt och snabbt gjort också. Mina ungdomar hemma älskar dem, de är försvinnande goda
Vad roligt att höra!! 🙂
Nu var det dags igen, tredje gången sen jag hittade receptet här, 3 oktober, tack Frida! Ungdomarna hemma bara älskar dessa ljuvliga snittar som bara smälter i munnen
Men åh, vad roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig! Kram <3
Supergoda!
Super goda! Jag var nyfiken på dom andra snittkakorna men dom länkarna funkar inte
Oj, funkar de inte? Ska genast kika på det! Tack. Kram <3
Länkarna fungerar fortfarande inte…
Nu har jag fixat det! Så nu funkar alla länkar. Tack snälla för påminnelsen! Stor kram <3
Måste bara säga att jag älskar de här kakorna! Har gjort dem många gånger och alla älskar dem och frågar efter receptet 🙂 kram!
Visst är de goda! Vad roligt att höra. Stor kram <3
Mumsfillibabba :).
Hej!
vad kan man använda istället för sirap?
Mina flyter inte ut, knappt nånting alls. Vad har gått fel? ♀️
Låter som för mycket mjöl? Ibland blir måttet packat med för mycket mjöl när man skopar upp det.. Kram!
Mina flöt inte heller ut. Vägde mjölet, hade rumsvarmt smör och knådade degen ordentligt. Upplevde också att 10 min var alldeles för kort tid i ugnen. Men goda var de
Är det 175 grader i varmluftsugn eller vilken temperatur ska jag ha då?! 🙂