Hej på er! :))
Har ni haft en fin tisdag?
Jag har haft en stressig men bra dag. Klämde in ett träningspass i morse och sedan dess har jag inte suttit en sekund förrän nu. Och ikväll är jag inbokad på Vattengympa. Det är väl jag och 70+’are. Så härligt! Skönt att plaska runt i vattnet en stund innan mer jobb väntar. Jag är så glad för jag har äntligen köpt mig en egen dator. Min förra gick sönder för typ ett år sedan och då köpte min sambo en dator som vi har inkopplad i en TV-skärm. Så jag har alltid bloggat därifrån och sedan skött mail och annat jobb via iPaden. Men nu så! Igår skämde jag bort mig själv ordentligt med en Macbook air. Älskar den! Nu behöver jag inte stressa ihjäl mig för att få åka ett par dagar till Gotland. Nu tar jag med mig jobbet och ägnar ett par timmar varje dag till att jobba. Min faster var in i bageriet idag och fotade. ÅH så fint! Som jag längtar. Superdupermycket. Ska bli så himla roligt att åka ner dit på måndag och kolla läget. Se vad som behöver göras. Målas och bytas lite möbler samt porslin tror jag. Vi ska försöka öppna i början av maj. Kul! :))
Någonting som jag gärna skulle servera på bageriet är mina Sega Nutellakakor med cookie dough. Alltså hjälp så goda! Dock kommer de inte att finnas där, och just därför tänkte jag idag dela med mig av receptet till er så att ni kan baka dem själva istället. Det är superduperenkelt att baka dessa kakor. Och de är verkligen så goda!
Dessa kakor är en blandning av mina Sega Nutellakakor och Cookie dough truffles.
Jamen KOLLA HÄR! Ser det inte ljuvligt ut?
Tur att min bror såg kakorna på min Instagram för att sekunden senare ringa mig och fråga ifall det finns någon kaka till honom och hans vänner. Jamen givetvis! Skickade gladeligen iväg alla kakorna och en äppelkaka som jag bakat idag. Hade jag inte gjort det så hade jag nog haft “kak-koma” i soffan nu. Tack Alexander! ;))
Cookie dough:
100 g Smör
0.25 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
1 msk Vaniljsocker
2 msk Mjölk
3 dl Vetemjöl
1.5 dl Chokladknappar
–
Börja med att vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.
Rör ner mjölk och mjöl. Arbeta in chokladknappar.
Dela degen i 8 jämnstora bitar och platta ut dem så att de blir jämnstora med kakorna.
Nutellakakor:
2 Äggvitor
2 dl Florsocker
0.5 dl Vetemjöl
0.75 dl Kakao
1.5 tsk Vaniljsocker
1 dl Nutella
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp äggvita och florsocker riktigt fluffigt, i ca. 3 minuter med elvisp på hög hastighet.
Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
Rör försiktigt men ordentligt så att allt blandas.
Klicka ut 16 jämnstora klickar på plåten, lämna lite mellanrum mellan varje då de flyter ut en aning.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
Gör kakdegen under tiden.
Låt kakorna svalna helt på plåten.
Lägg en kakdeg mellan två kakor och platta till.
Förvara kakorna i en tätslutande burk i kylskåp.
Går utmärkt att frysa.
Lycka till med kakbaket och ha en superfin kväll! ♥
Kram,
Frida
Måste bara säga att jag älskar din blogg! Undrar hur du gör när du fotar dina bakverk och får det att se så bra ut. Ofta när jag ska ta bild på bakverk ser det inte alls lika gott ut som i verkligheten. Har du några tips för att få den perfekta bilden att lägga upp på instagram på det man bakat. Kram
Tusen tack för dina fina ord! Vad glad jag blir! 🙂
“Regel” nummer ett – fota ALLTID i dagsljus. Aldrig under direkt lampa, det blir helt enkelt inga bra bilder då (om du inte har värsta studion).
Försök att fånga det allra godaste på bilden. Rinner chokladen ut ur fondanten – fota det! Fota bilderna som du själv hade velat se dem i ditt instagramflöde! 🙂 Stor kram. <3
Hej Frida! Dessa ser supergoda ut men jag har en fobi för nutella. Märkligt va?! Vad kan jag ha istället, och vilken mängd? 🙂
Hej, är allergisk mot nutella tips vad man kan ha istället?
Hej, jag är allergisk mot nutella, har du nått tips vad man kan ha istället?
Hej! Choklad funkar. Smält 100 g choklad, låt svalna en aning och kör sedan efter recept. 🙂 Kram!