Påsk

Påskkakor

Hej på er! ♥
Hoppas att allt är fint med er och att ni har en toppenfin onsdag!

 

IMG_2855Själv ligger jag här↑ i sängen. Jag har åkt på någon form av magsjuka som jag försöker bota med vatten, salta chips och bra filmer på Viaplay och Netflix. Det är SÅ tråkigt! Har verkligen inte tid med detta. Dock hör jag barnmorskans ord i huvudet ”Stressa inte. Du är bara 22 år. Du har gott om tid till allt du vill göra. Det är dags att du tar hand om DIG själv nu”. Jamen ni förstår. Det är lättare sagt än gjort. Dock har jag jobbat en del idag i alla fall. Har besvarat alla mail som väntade, ska snart sätta mig och besvara alla kommentarer som trillat in här och så har jag skrivit en del på ett jobb. Men efter detta ska jag försöka se en hel film utan att oroa mig över det ena och det tredje. Fick 13 Sms och 11 mail när jag såg en film i morse. Blev sååå stressad, så nu sätter jag telefonen på ”stör ej”. Innan dess tänkte jag dela med mig av ett recept på Påskkakor som är så goda att jag inte vet vad. Himlen!

 

påskkakor6Jag bakade en av mina favoritkakor Chocolate chip fudge cookies. Sedan penslade jag halva kakan med choklad och strödde över dragerade Chokladägg samt lite härligt strössel. Så himla fina kakor! Perfekt till påsken, speciellt med tanke på att det är choklad-påskägg på dem.. :))

 

PåskkakorDet kan nästan inte bli enklare än detta. Det är enkelt, roligt och blir fantastiskt gott.

 

påskkakor9Jag kan tänka mig att barnen kommer att älska när de får pensla med choklad och strö över sitt favoritströssel. Vem älskar inte det?

 

påskkakor14Och kakorna? De är SÅ goda! Lagom kladdiga med sega kanter och fulla av god choklad.

 

Påskkakor, 12 st:
150 g Choklad, mörk
30 g Smör
2.75 dl Vetemjöl
3 msk Kakao
1.5 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
2 Ägg
1 dl Strösocker
0.75 dl Farinsocker
2 tsk Vaniljsocker
100 g Mjölkchoklad, hackad

Garnering:
100 g Choklad av valfri sort
Chokladägg & Strössel

 

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält den mörka chokladen och smöret i en värmetålig skål i micron, 15 sek i taget, rör om mellan gångerna tills allt smält. Ställ åt sidan.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig, ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg, strö- och farinsocker och vaniljsocker.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten, vispa tills allt är jämnt blandat, inte mer än så!
Blanda ner chokladsmöret och mjölkchokladen.
Skopa upp 12 jämnstora klickar med kakdeg på plåten.
Grädda mitt i ugnen i 8-9- minuter.
Låt svalna.
Smält under tiden chokladen.
Pensla halva kakorna med choklad och strö över Chokladägg samt lite fint strössel.

 

påskkakor11

 

Här hittar du fler goda Kakor.

 

Ha en fortsatt fin dag! Och lycka till med Kakbaket! :))

 

Kram,
Frida ♥

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vera - swedish food mafia
8 years ago

Men åååh vad gott! Chokladen som rinner på bilderna *dör lite*! 🙂
Kika gärna in på min bak/inspirations blogg!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  vera - swedish food mafia
8 years ago

Men eller hur!! 🙂
Fin blogg! Kram <3

Lotta
Lotta
8 years ago

Barnmorskan? Har jag missat något? (ska man säga grattis?)
Kakorna ser MYCKET goda ut! Måste absolut göra dem!

Nathalie
8 years ago

Barnmorskan? Kanske en parvel på väg istället för magsjuka ;p

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Nathalie
8 years ago

Dessvärre inte! Kram 🙂

Frida
8 years ago

Mm, det här receptet måste jag prova 🙂
Hoppas du är piggare nu!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Frida
8 years ago

Tack för din omtanke! Nu är jag helt återställd.. :)) Ha en fin måndag! Kram <3

Ida
Ida
8 years ago

Hej fina Frida! Jag läste nyligen på din instagram att du led av emetofobi, vilket jag gör också. Har levt med ständig panikångest sedan jag var liten (är 19år idag) och det är otroligt kämpigt. Går dagligen runt på en sjuk oro och rädsla över att bli magsjuk. Hur klarade du av det? Eller kräktes du inte någon gång? Vet liksom inte hur jag någonsin skulle kunna hantera allt om jag en dag faktiskt blev sjuk. Har du några tips eller råd? Jag är så fruktansvärt rädd hela tiden. Dör hellre än att kräkas, vilket låter helt sjukt egentligen. 🙁
Jättetacksam för svar..
Vill slutligen bara flika in med att jag inspireras så oroligt mycket av dig och din blogg. Du verkar ha en så himla härlig energi!! Massa kramar! <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ida
8 years ago

Hej fina du! Usch, stackars dig! Det är verkligen inte roligt. Jag kräktes inte när jag hade magsjuka.. Jag klarar heller inte av att se/höra någon annan kräkas. Jag får panikångest med världens hjärtklappning bara jag hör att någon kräks. Det som jag vet att folk gör är att gå till en terapeut och pratar om detta. Det sägs ska vara ett sätt som är jättebra. Jag har dock inte provat det själv, men det kanske skulle vara värt det? Känns bara jobbigt att sitta och prata om… Spyor? 🙁

”Dör hellre än att kräkas” – Det låter inte alls konstigt i mina öron. Känner precis samma! Vet vad du går igenom. Jag har tyvärr inget tips på hur det ska kunna bli bättre, tyvärr! 🙁

Hoppas att du blir av med din fobi!! Stora kramar. <3 <3

Nästa inlägg

Nyttiga Morotsbollar

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x